SRBIJA NEĆE DOZVOLITI ČLANSTVO KOSOVA U UJEDINJENE NACIJE! Evo šta je Dačić rekao o ovoj IDEJI

- Srbija, naravno, neće podržati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama koje bi značilo legalizaciju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova - tvrdi šef srpske diplomatije

  • 55

Srbija, naravno, neće podržati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama koje bi značilo legalizaciju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uključujući i Ujedinjene nacije, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

AMERIKA ĆE TRAŽITI DA SRBIJA PUSTI KOSOVO U UJEDINJENE NACIJE! Evo šta je još poručio Majkl Kirbi

Dačić je poručio i da je dijalog Beograda i Prištine statusno neutralan, te reagujući na izvu ambasadora SAD Majkla Kirbija, podseto da SAD i Srbija imaju različito viđenje pitanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što se, kako kaže, moglo videti i prilikom razmatranja zahteva za članstvo Kosova u Unesku.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ambasador Kirbi je, naime, rekao u intervijuu Novostima da normalizacija odnosa Beograda i Prištine "podrazumeva članstvo Kosova u UN".

- Ne tražimo da Srbija prizna nezavisnost Kosova, već normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Šta će ta normalizacija na kraju tačno značiti, na EU je da je definiše, ali po nama to znači članstvoKosova u UN - rekao je Kirbi.

Dačić je, međutim, ukazao da kako i sam ambasador Kirbi kaže, po tom pitanju postoje i razlike između stava SAD i Evropske unije, gde pet država nije priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- Srbija neće menjati svoju principijelnu politiku, uz punu posvećenost dijalogu kao jedinom načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja - zaključio je Dačić, saopšteno je iz Minitarstva spoljnih poslova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. decembar 2015 | 10:26

    TRGOVINA KOKAINOM DONOSI GODISNJE VECI PROFIT NEGO KOKA KOLA ,GUGL I MEC DONALDS -STO ZNACI DA CE MAFIJA IMATI NA RASPOLAGANJU OGROMNA SREDSTVA ZA PODMICIVANJE-POZNATO JE DASU SVI PODMITLJIVI SAMO JE RAZLIKA U CIFRI STO ZNACI DA CE KOSOVO AKO DODJE DO GLASANJA BITI ITEKAKO PRIMLJENA U UNO U NJUJORKU!!!

  • Momo

    25. decembar 2015 | 11:11

    Zovneš brata Putina da postavi s400 po cijeloj Srbiji i RS da nam da eskadrilu SU35,koju ARMATU i OTKAČIŠ USA I EU ZA VJEK VJEKOVI,pa ćeš vidjet kako će se onda ponašati!

  • dxb

    25. decembar 2015 | 16:52

    Clanstvo Kosova u UN ne zavisi od Srbije. Neka se obrate Kini i Rusiji...ako smeju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA