ALEKSANDAR RANKOVIĆ DOBIJA SPOMENIK U SRBIJI! Evo gde će Titov kum dobiti bistu od Srba

Ministar unutrašnjih poslova, čelnici opštine Obrenovac i Skupštine grada Beograda voljni su da podrže postavljanje monumenta nekada najbližeg Titovog saradnika

  • 82

Osnivač Ozne i jedna od najjačih političkih figura posleratne Jugoslavije, Aleksandar Ranković, uskoro bi mogao da dobije spomenik u svom rodnom Draževcu kod Obrenovca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čelnici opštine Obrenovac i Skupštine grada Beograda voljni su da podrže postavljanje monumenta nekada najbližeg Titovog saradnika, oko čijege imena se posle smene na čuvenom Brionskom prenumu 1966. godine, pa sve do danas ispredaju intrigantne priče, sa vrednosnim "začinima" o njegovoj stvarnoj ulozi u novijoj istoriji Srbije.

OVAKO JE UBIJALA OZNA! Naježiće vas JEZIVE ispovesti o ZLOČINIMA Titove TAJNE SLUŽBE

Stefanović kaže da je Ranković zapamćen pre svega kao neko ko se snažno borio za svoju državu.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

- Bez obzira na sve kontroverze vezane za njegov život, možemo da kažemo da je pomogao da tadašnja Jugoslavija i Srbija budu bezbednije i snažnije. Zato podržavam podizanje spomenika kojim će se odati počat njegovim zaslugama za naš narod - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЕЗОН

    29. decembar 2015 | 09:43

    Ранковић је био симбол смрти у Србији.Његова ОЗНА је била БОГ.Убијали су како им се свидело.ОН је у "слободној"Србији убио стотине хиљада НЕВИНИХ.О томе постоји документација ,а многима се ни гроб не зна.Ако то напишете на споменику поставите га у сред Београда.

  • Nikolas

    29. decembar 2015 | 09:27

    RANKOVIC I OZNA KOJA SVE DOZNA-KUKU NAM UDOM HOCEMO LI MI DOZNATI IKAD GDE SU SRBI ZATRPANI KOJI NISU ODGOVARALI JOSKI AUSTRIJANCU A FALI IH SAMO POLA MILIONA!! !!!!!!! MOLIMO SE GOSPODU BOGU ZA SPAS SRBIJE I SRPSTVA!!!!!

  • ljubicica

    29. decembar 2015 | 09:57

    Voleli bi da gresimo ali osim sto je bio Titov poslusnik, nemamo saznanja da je on cinio dobro za srpski narod i Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA