BIĆE PROMENA, KOLIKO SUTRA: Vučić najavio smenu pojedinih DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA!

Srpski premijer je rekao da je cilj Vlade da vidi kako iduće godine neka preduzeća "manje da gube, a druga višše da zarade", zavisno od nivoa na kojem sada posluju, a prva mera biće smena nekih direktora, koji nisu pokazali nikakav rezultat

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, najavio je danas, na sednici Vlade, smenu pojedinih direktora javnih preduzeća, koji nisu opravdali očekivanja, a ostalima, koji su poslovali s dobiti, zahvalio na doprinosu budžetu i dodatno im "podigao lestvicu" za sledeću godinu.

 

- To što ćemo smeniti pojedine ljude biće znak našše odlučnosti da sprovedemo reforme - rekao je premijer na sednici vlade.

 

NEKA SE SPREME DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA - Vučić ih sve pozvao na raport!

 

On je, na sednici kojoj su prisustvovali direktori svih javnih preduzeća, rekao da je cilj vlade da vidi kako iduće godine neka preduzeća "manje da gube, a druga višše da zarade", zavisno od nivoa na kojem sada posluju, a prva mera biće smena nekih direktora, koji nisu pokazali nikakav rezultat.

 

- Biće promena u pojedinim javnim preduzećima, koliko sutra... - rekao je premijer, ne precizirajući na koga misli.

 

Vučić je rekao da neće tolerisati da direktori javnih preduzeća svoj posao shvate tako da samo trošše ono ššto, kroz subvencije, dobijaju od države, na teret građana, i da, pri tom, jošš prave gubitke.

 

Foto: Promo RTB Bor

Foto: Promo RTB Bor

 

On je primetio da su Železnice, na primer, u ogromnom dugu, a da RTB Bor ima ogromne plate i ogromne trošškove, i zapitao sve one koji nisu učinili nikakav napor da smanje gubitke:

 

- Šta vi radite, šta će mi takvi direktori, kad nisu u stanju niššta da urade?.

 

- Ubišše nas - rekao je, pojedina javna preduzeća, među kojima pre svega ta dva, uz javne servise i Resavicu, za koje držžava izdvaja oko 300 miliona evra.

 

Foto: Tanjug/Dušan Anicić

Foto: Tanjug/Dušan Anicić

 

Predsednik Vlade je istovremeno kritikovao sve u javnom sektoru koji su na teret sredstava građana delili paketiće ili "13. plate", posebno one koji, osim "kupovine naklonosti zaposlenih", nisu uradili niššta da naprave rezultat.

 

- Sit sam tih trikova i prevara - rekao je Vučić.

 

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ostvareno 12 milijardi višše od planiranih neporeskih prihoda. Od direktora uspeššnih preduzeća zatražio je da ga obaveste na koliku dobit računaju, odnosno koliki deo će uplatiti u budžet, a onda im je dodatno "podigao lestvicu", precizirajući cifru koju očekuje.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kokan

    30. decembar 2015 | 13:37

    Sada će svi direktori morati ozbiljno da shvate svoj posao.

  • raja

    30. decembar 2015 | 13:36

    Treba lose smeniti i drugima dati sansu da se dokazu da li vrede ili ne

  • Dragan

    30. decembar 2015 | 13:36

    Svi koji su lose radili bice i smenjeni, kao i sto treba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA