VUČEVIĆ U KOPNENOJ ZONI BEZBEDNOSTI: Vojska i Žandarmerija Srbije stoički obavljaju svoje zadatke i čuvaju nas

Gradonačelnik Novog Sada rekao je da će iskoristiti priliku da obiđe i pripadnike novosadskog odreda Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti

  • 5

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno se sa saradnicima uputio na Kosovo i Metohiju, tačnije u Kopnenu zonu bezbednosti, gde je u reonu Jug obišao pripadnike Kopnene vojske Srbije i odred Žandarmerije. Deo pripadnika Prve brigade Kopnene vojske upućen je na složene i odgovorne zadatke, a reč je o obezbeđenju administrativne linije prema Kosovu i Metohiji, gde su angažovani značajni i ljudski i materijalni resursi.

(INTERVJU) MILOŠ VUČEVIĆ: Novi Sad je sada preporođen, VREME je da Pajtić ode s vlasti u Vojvodini! (FOTO)

- Na obeležavanju Dana Prve brigade Kopnene vojske koji je obeležen u kasarni „Jugovićevo” u Novom Sadu 9. novembra ove godine, brigadni general Željko Petrović i ja smo se dogovorili da sa saradnicima obiđemo pripadnike Prve brigade kopnene vojske Srbije kada budu raspoređeni u Kopnenoj zoni bezbednosti, odnosno kada preuzmu mandat za čuvanje otadžbine na administrativnoj liniji prema Kosovu i Metohiji  - rekao je Vučević  i dodao:

- Ti vojnici su danas ovde zaduženi da obavljaju jedan od najsloženijih zadataka koji se nalaze pred pripadnicima Vojske Srbije, a mi smo uz odobrenje ministra odbrane i načelnika Generalštaba, zajedno sa generalom Petrovićem i njegovim saradnicima u mogućnosti da razgovaramo s njima i ohrabrimo ih, da im prenesemo podršku i pozdrave iz Novog Sada.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradonačelnik  Novog Sada rekao je da će iskoristirti ovu priliku da obiđu i pripadnike novosadskog odreda Žandarmerije:

NOVI SAD ĆE IMATI STABILNIJE SNABDEVANJE STRUJOM! Evo šta tvrdi Vučević (FOTO)

- Obići ćemo naše sugrađane koji su ovde na istom zadatku i da pošaljemo jasnu poruku solidarnosti iz Novog Sada, baš u ovo vreme praznika kada je većina ljudi sa svojim porodicama.To je najmanje što možemo da uradimo za ove pripadnike Vojske i Žandarmerije, koji iako udaljeni od svojih domova, stoički obavljaju svoje zadatke, koji nas čuvaju i brinu o svima nama – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Brigadni general Željko Petrović istakao je da pripadnike Prve brigade krasi visok kvalitet, organizacija i profesionalizam, kao i da iza njih stoje značajni rezultati.

Foto: Promo Foto: Promo

- Želim da zahvalim gradonačelniku Vučeviću i njegovim saradnicima, koji su pored svega onoga što inače čine u Novom Sadu, izdvojili vreme i obišli deo pripadnika Prve brigade Kopnene Vojske koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije prema Kosovu i Metohiji i u Kopnenoj zoni bezbednosti. Ovo je bila prilika da se uverimo da Vojska Srbije savseno, odgovorno i disciplinovano izvršava sve zadatke i da građani mogu biti spokojni, jer su vojnici na dužnosti svakog dana i noći, bez obzira na to da li je neki praznik - rekao je Željko Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    30. decembar 2015 | 19:19

    Tako je policijo moja udri, lomi ako ture nos u nasu Srbiju, odmah ga otkinite arnautima!

  • Lazarev Grad

    31. decembar 2015 | 19:17

    Koja vojska? Preko 30% njih je godinama na trudnicko.... Mi nemamamo vojsku a ta zandarmerija nije u stanju da spreci obicnu kradju drva sa nase teritorije oko krusumlije koju cine albanci, nocu pucaju plase stanovnistvo i secu redom i vracaju se traktorima na kosovo ili nije u stanj ili se prodaje za sitne pare ..

  • major Milan Tepic RSK

    2. januar 2016 | 10:44

    Sve je to lijepo obilazak kratak razgovor i koji snimak za Televiziju. Sada vi politicari stanite i recite i to ostvarite da se Vojsci i Policiji u kopnenoj zoni povecaju place jer oni to zasluzuju za tako tezak zadatak stalno su na nisanu Siptara, nedozvolite da samo sebe promovisete ucinite nesto i za njih koji su na prvoj borbenoj liniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA