MOĆNI SVETSKI LIDERI ČESTITALI VUČIĆU NOVU GODINU: Evo šta su mu poželeli

Osim Obame, Putina i Kećanga, srpskom premijeru čestitke su uputili i premijer Japana Šinzo Abe, prestolonaslednik Abu Dabija Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan i vladar Dubaija, potpredsednik i premijer UAE Šeik Muhamed Bin Rašed Al Maktum

Brojni svetski lideri, poput predsednika Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimira Putina i Baraka Obame, predsednika Narodne Republike Kine Sija Ðipinga čestitali su danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću Novu godinu i božićne praznike poželevši u 2016. dalje proširivanje saradnje.

Osim Obame, Putina i Kećanga, srpskom premijeru čestitke su uputili i premijer Japana Šinzo Abe, prestolonaslednik Abu Dabija Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan i vladar Dubaija, potpredsednik i premijer UAE Šeik Muhamed Bin Rašed Al Maktum.

ISTRAŽIVANJE: Godina stabilnog optimizma, ljudi veruju u Vučića

Predsednik NR Kine Si Ðinping konstatovao je kako je sa Vučićem na susretu u Pekingu imao prijatan i sadržajan razgovor.

- Duboko me je dirnula tvoja ljubav i iskreno prijateljstvo srpskog naroda prema kineskom narodu. Kina i Srbija uvek se međusobno podržavaju po pitanjima od suštinskog interesa i vitalnog značaja i tako će biti. Spreman sam da posetim Srbiju kada se obe strane dogovore -  poručio je Ðiping.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je u čestitki ocenio da je odlazeća godina obeležena dinamičnim razvojem odnosa između Rusije i Srbije.

- Značajan događaj bila je Vaša poseta Moskvi u oktobru, kada su postignuti važni sporazumi o razvoju bilateralne saradnje. Nadam se nastavku zajedničkog rada na daljem jačanju mnogostranog partnerstva između naših zemalja. Sa zadovoljstvom ću iskoristiti Vaš poziv da posetim Srbiju 2016 - naglasio je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čestitke srpskom premijeru takođe su uputili i premijer NR Kine Li Kećang, Johan Šnajder-Aman, koji je od sutra predsednik Švajcarske konfederacije, predsednica Južne Koreje, norveška premijerka Erna Sulberg i mnogi drugi zvaničnici, a među njima i predsednik Saveta Evropske unije Donald Tusk i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vikica

    31. decembar 2015 | 20:38

    Dobra vest je kada nam lideri svetskih sila pozele srecne praznike, to je znak da smo i mi kao drzava cenjeni u svetu.

  • ana

    31. decembar 2015 | 20:11

    Veoma je lepo imati prijatelje po celom svetu.

  • mima

    31. decembar 2015 | 20:22

    To je znak da nas postuju sto je dobro za Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA