(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte kako ALBANSKI EKSTREMISTI skrnave srpsku svetinju u Prištini i u njoj URINIRAJU

Na Jutjubu osvanuo je snimak na kome se jasno vidi kako grupa demonstranata sa protesta u Prištini skrnavi hram Hrista Spasa i u njemu urinira, dok su pored njih prolazili kosovski policajci i sve to uz osmeh posmatrali

  • 80

Ne prestaje ponižavanje Srba i srpskih svetinja na Kosovu! Na Jutjubu osvanuo je snimak na kome se jasno vidi kako grupa demonstranata sa protesta u Prištini skrnavi hram Hrista Spasa i u njemu urinira, dok su pored njih prolazili kosovski policajci i sve to uz osmeh posmatrali!

URINIRALI PO SRPSKOM HRAMU U PRIŠTINI: Divljačko ponašanje albanskih demonstranata!

Hram Hrista Spasa nalazio se već na udaru albanskih ekstremista, a ostaće zabeleženo da je i albanska pevačica polugola u njemu snimala svoj spot, a često se i od strane Prištinskih vlasti može čuti da je u planu rušenje ove svetinje!

PRIŠTINA U PLAMENU: Sukob policije i demonstranata, leteli MOLOTOVLJEVI KOKTELI (FOTO) (VIDEO)

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini, koje je, kako navodi, počinila grupa demonstranata koji su došli na protest u tom gradu i ocenio neophodnim što skorije podizanje ograde oko te nedovršene crkve.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stojanović smatra da je takvo ponašanje sramno i necivilizovano, ali da je sramno i to što je, kako dodaje, policija mirno posmatrale demonstrante dok su ulazili u hram.

- Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje - naveo je Stojanović u pisanoj izjavi.

Kako ističe, srpske svetinje se na KiM stalno skrnave, ali posebno taj hram nekome mnogo smeta, jer je najčešće na meti vandala.

Foto: Wikipedia/Arild Vågen Foto: Wikipedia/Arild Vågen

Zbog toga je, smatra Stojanović, neophodno da se oko hrama podigne ograda što pre i da se počinioci sramnih i necivilizovanih dela spreče da dalje skrnave hram.

- I mirno posmatranje demonstranata od strane policije, dok ulaze u hram i vrše nuždu je takođe sramno - naveo je Stojanović.

Podsećajući da je taj hram mnogo puta do sad skrnavljen, Stojanović je istakao da počinioci nikada do sad nisu pronađeni, a da se juče sve dogodilo naočigled policije.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

On je zato pozvao i kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mere protiv službenika policije koji svojim nečinjenjem omugućavaju nesmetano vršenje krivičnih dela.

- Vandalima se jednom mora stati na put - zaključio je Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    11. januar 2016 | 10:39

    Sve se jednog dana plati.

  • Sasko

    11. januar 2016 | 10:40

    Pašta da recem , mi smo davno okupirani ! Nadam se da ce se naci neki karadjordje i dici ustanak

  • delija

    11. januar 2016 | 17:52

    Bog sve vidi, vratice on vama to. Zivela Srbija ziveli Srpski narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA