Nikolić u Abu Dabiju: Srbija je sjajno mesto za investicije! (FOTO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv Muhameda bin Zajeda Al Nahjana

  • 24
Tomislav Nikoli, Muhamed bin Zajed al Nahjan Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv Muhameda bin Zajeda Al Nahjana prestolonaslednika Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsednik Srbije je istakao da je dosadašnja saradnja između naše dve zemlje bila veoma uspešna, pogotovo u oblasti poljopoprivrede i razvoja "Er Srbije", ali da budućnost otvora mnoge nove mogućnosti, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Nikolić je rekao da bi za investitore iz UAE bilo veoma profitabilno ulaganje u srpsku industriju, a da bi to Srbiji donelo nova radna mesta, što znači da bi obe strane imale izuzetnu korist od takve saradnje.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Srbija je zemlja koja pruža odlične uslove investitorima i ima povlašćen pristup mnogim svetskim tržištima, što je njena ogromna prednost - istakao je predsednik Nikolić, saopštio je njegov kabinet.

U okviru 9. svetskog samita za energiju budućnosti, koji se održava u Abu Dabiji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je na marginama ima više bilateralnih susreta.

On se susreo sa predsednikom Meksika Enrikeom Penjom Nijetom, predsednikom Nigerije Muhamaduom Buharijem, predsednikom Sejšela Džejmsom Mišelom, predsednikom Islanda Olafurom Ragnarom Grimsonom.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Takođe, Nikolić je razgovarao sa predsednikom Palaua Tomijem Remengesauom, predsednikom Vlade Maroka Abdelilah Bankiraneom i generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Ban Ki-munom, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Nikolić je konstatovao tokom razgovora da postoji izvanredna bilateralna saradnja i iskoristio priliku da se još jednom zahvali liderima zemalja koje nisu priznale tzv. Republiku Kosovo, na podršci koju pružaju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na podršci prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo u UNESKO.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA