HOĆE LI BITI KOALICIJE? Čeda se nada dogovoru sa demokratama

lider Liberalno demokratske partije smatra da je neophodno da seopozicione proevropske stranke udruže i da ozbiljno pristupe pregovorima kako bi bili jaka i odgovorna alternativa vlasti

Predsednik Liberalno demokratska partije Čedomir Jovanović kaže da je neophodno da se postigne dogovor sa Demokratskom strankom o zajedničkom nastupu partija proevropske orijantacije na vanrednim parlamentarnim izborima.

NIŠTA OD KOALICIJE?! Tadić, Čeda i Čanak TVRDE da opozicija nije ni blizu ujedinjenja

Nadam se da ćemo narednih dana doći do rešenja koja će u najvećoj meri odgovoriti na potrebe građana i najefikasnije omogućiti potpuno ostvarenje ciljeva evropske, moderne Srbije, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima.

Jovanović smatra da opozicione proevropske stranke duguju društvu ozbiljan pristup dogovoru o nastupu na izborima koji će oblikovati budućnost Srbije u narednih nekoliko godina, konstatujući da na jučerašnjem sastanku, nažalost, taj dogovor nije u potpunosti postugnut.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Suština pregovora, kako kaže, je formulisanje i politike i načina saradnje opozicije, kako bi se uspostavila jaka i odgovorna alternativa vlasti koja do sada nije, niti će biti sposobna da ponudi odgovore na probleme koji od Srbije prave društvo određeno neuspesima i konfliktima.

"Zato smatram da su, umesto beskrajnih rasprava, naše stranke dužne da se momentalno i najefikasnije bore protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Zbog toga je neophodno da u danima pred nama postignemo dogovor sa DS o načinu izlaska na izbore, koji bismo potom, kao naš zajednički predlog, predstavili svim učesnicima jučerašnjeg razgovora", kaže Jovanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    20. januar 2016 | 18:28

    Sta smo dobili tokom vladavine DOSa dobili smo opljackanu zemlju sve je pokradjeno sto se moglo ukrasti jedino je nova poljuprivredna grana ojacala a to je kriminal pici onaj korov i malo i veliko to ste srbiji ostavili.

  • minka

    20. januar 2016 | 18:01

    Molim sve politicke pokojnike da se vrate u svoju parcelu.

  • REDIBULKOV

    20. januar 2016 | 20:33

    Čedi je potreban samo mandat za njega, da se udene u listu koja će preči cenzus a on biti do 1o mesta, kada udje u skupštinu ima zaštitu i život za svoju ličnu firmu LDP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA