VUČIĆA POZVALI SVETSKI MOĆNICI U LONDON! Evo o čemu će pričati s premijerom Srbije

Predsednik Vlade u glavnom gradu Velike Britanije učestvovaće na konferenciji vezanoj za najveći problem Evropske unije, migrantskoj krizi. Konferenciji će prisustvovati i predsednici SAD, Kine i Rusije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće 4. februara u Londonu na konferenciji o izbegličkoj krizi na poziv nemačke kancelarke, premijera Britanije i Norveške, kuvajtskog emira i generalnog sekretara UN, rečeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Konferenciji, posvećenoj aktuelnoj izbegličkoj krizi, prisustvovaće i predsednici SAD, Rusije i Kine - Barak Obama, Vladimir Putin i Sji Ðinping.

Premijer Srbije pozvan je da učestvuje konferenciji u zajedničkom pismu britanskog premijera Dejvida Kamerona, nemačke kancelarke Angele Merkel, norveške premijerkse Erne Solberg i kuvajtskog šeika Sabaja al-Ahmeda al-Džabera a-Sabahija i generalnog sekretara UN Ban Ki-muna.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Vučić je na panelu "Od migracija do integracija" rekao da evropska migratorna politika zahteva promene i da se još ne vidi jasno rešenje.

O predstojećoj donatorskoj konferenciji u Londonu sinoć su razgovarali Obama i Merkel i složili se da će ona biti šansa da se podstaknu globalni napori po tom pitanju.

Obama je, u telefonskom razgovoru, preneo Merkelovoj da planira da organizuje samit lidera u Generalnoj skupštini UN u septembru na kome bi se obezbedili novi načini pomoći u izbegličkoj krizi, saopštila je Bela kuća.

"Dvoje lidera su se dogovorili da će zajedno raditi u narednim mesecima kako bi pomogli da se zaštite i zbrinu milioni ljudi čije živote je poremetio rat", dodaje se u saopštenju.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. januar 2016 | 11:04

    Eeeee to je pravi covek kada velike svetske sile pozivaju na razgovore...

  • Biljana

    22. januar 2016 | 11:05

    Iako se još uvek ne vidi jasno rešenje problema migrantske krize sasvim je sigurno da se vlada Srbije na čelu sa premijerom Vučićen na pravi način suočila sa ovim problemom i da će to činiti i ubuduće.

  • luka

    22. januar 2016 | 10:57

    naravno treba se sto pre pripremiti za nadolazeci talas izbeglica koji ce sproleca krenuti,srbija je na putu istih i nemoze sama ni finansijski ni ljudski vise izdrzati a inace kampovi se trebaju praviti blizu sirije a ne u srbiji jer tamo je glavni problem.Finansiranje prihvatnih centara blizu zarista !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA