≫ 

ALOJZIJE JE ZLOČINAC KOJI JE UČESTVOVAO U BRUTALNIM UBISTVIMA! Reči koje je Ivo Andrić rekao o Stepincu zapalile su Balkan

Andrićeva izjava u vezi sa imenovanjem bivšeg zagrebačkog nadbiskupa za kardinala davne 1952. godine objavljena je u broju 32 časopisa njegove Svetske zadužbine za 2015. godinu, evo šta je on rekao o Stepincu

  • 64

Pravi rat se vodi oko proglašenja Alojzija Stepinca za svetitelja, a tim povodom delegacija SPC u ime patrijarha Irineja posetila je Vatikan i pokušala je da ubedi papa Franju da odustane od ove ideje. O tome da li Stepinac zaslužuje da uopšte bude i kardinal svoje mišljenje izneo je i jedini nobelovac s ovih prostora Ivo Andrić davne 1952. godine!

ALOJZIJE JE VELIKI USTAŠA, GONITE GA! Evo zašto je Tito mrzeo i želeo da strelja hrvatskog sveca Stepinca!

KOSOVO JE SRBIJA, ODJEKUJE VATIKANOM! Evo šta je delegacija SPC u ime patrijarha Irineja poručila PAPI

Poznati nobelovac je pre šezdeset i četiri godine otkrio svoje mišljenje o imenovanju Alojzija Stepinca. Njega, kako je tada pisao nimalo nije iznenadilo tadašnje ogorčenje naroda na gest koji je kako je naveo "ozledio mnoge rane".

Foto: Knjiga "Kainov ožiljak / Dejan Stojiljković Foto: Knjiga "Kainov ožiljak / Dejan Stojiljković

ISTORIJSKO PISMO PATRIJARHA IRINEJA PAPI: Stepinac ne može da bude svetac!

U svojoj izjavi konstatovao je da su u našoj zemlji naročito u teškom vremenu između 1941. -1945 činjeni u ime i pod plaštom vere, a u interesu tuđih zavojevača, bratoubilački zločini.

VUČIĆ O STEPINCU: Ustaše su POBILE CELU MOJU FAMILIJU, ne mogu o njemu ništa lepo da kažem!

Foto: Wikipedia/public domain Foto: Wikipedia/public domain

Tim zločinima kako je naveo viša katolička hijerarhija ne samo da se nije oduprla nego ih je dobrim delom i sama sprovodila ili pomagala.

"I nema tih sofizama ni takvih zvučnih titula kojima bi se ti zločini mogli sakriti i zataškati. Naši narodi su ih osudili, osuđuje ih ceo napredni svet, a istorija će tu osudu potvrditi", pisao je tada Andrić.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

Na kraju,  Andrić prenosi svoje ubeđenje da su narodi tadašnje nove Jugoslavije bili rešeni da od takvih zabluda i zločina brane sebe i svoje potomstvo.

"To je naša čovečanska i rodoljubiva dužnost i naše pravo koje nam niko razuman i pošten ne može poreći".

( Telegraf.rs / Izvor : Politika )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    24. januar 2016 | 23:33

    Dzaba kad njima glave pune glupostima.U Srbiji imas trojezicne table,a tamo sve sto nije hrvatsko je protjerano i spaljeno.Zapamtite za vijeke vijekova,KLEROFASIZAM JE HRVATSKI IZUM.U ime Boga su djecu palili u pravoslavnim hramovima.Zar je grijeh istinu reci?! Zlocine koje su ustase pravili su i ss trupama dizali kosu na glavi.Takvi ljude zive danas.Pogledajte novi hrvtaski ustav,psi u hrvtaskoj imaju vise prava nego Srbi.Nama nesto pricaju a 1991 92,93,su vezali zastave po Bosni sa muslimanima koji su nasjeli i ovaj put.Pogan!

  • Goran

    24. januar 2016 | 23:31

    Da li je moguce da postoji i jedan covek na svetu koji ne zna ko je bio stepinac i njegov pobratim pavelic?

  • KUM

    25. januar 2016 | 00:44

    Ovom " kardinalu" se iz aviona vidi kakav je ( ne) karakter bio, iz ociju mu mržnja zrači, a po držanju i nalickanosti verovatno da je imao pedofilske sklonosti. Bez ikakve namere da ikoga uvredim ali garantovano je bio homoseksualac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA