JOBIK I DALJE RADI U VOJVODINI I POZIVA NA OTCEPLJENJE! LSV upozorava na delovanje Ištvana Savaia

U saopštenju SLV-a se navodi da Savai u toj kancelariji redovno prima građane, iako je prilikom njenog otvaranja najavio da će ona da ''olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima''

  • 47

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da u Senti i nakon tri meseca nesmetano radi kancelarija koju je u tom mestu otovorio potpredsednik i poslanik Jobika u mađarskom parlamentu Ištvan Savai.

U saopštenju SLV-a se navodi da Savai u toj kancelariji redovno prima građane, iako je prilikom njenog otvaranja najavio da će ona da ''olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima'' i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže „i na otcepljenim teritorijama”, što dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.

MAĐARSKI NACISTI ŠIRE SE PO SRBIJI! Ekstremistička stranka otvorila kancelariju u Vojvodini (VIDEO)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podseća se da su republički organi podneli prekršajnu prijavu u decembru prošle godine jer Savai nema registrovanu stranku u našoj zemlji.

Inače, Jobika je nacionalistička stranka zastupljena u parlamentu Mađarske.

LSV smatra da je ovo još jedan od dokaza zbog čega je potrebno "Vojvodini vratiti zakonodavnu i sudsku vlast i vojvođansku policiju", navodi se u saopštenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale88

    25. januar 2016 | 12:53

    E to samo mogu preko nas mrtvih srba, al neka pokušaju..! Izgubice sve..!

  • John

    25. januar 2016 | 12:24

    Šta radi Tužilaštvo i žandarmerija. Razbijte ove naciste. na kućnom pragu vam vrše nuždu,dok vi primate platu za ono što ne radite za šta se plaćeni-zaštita države.

  • Mlj1228

    25. januar 2016 | 12:33

    Da neces mozda i vojvodjansku armiju? Nista nije ni LSV bolji od Jobika, jer da nije tako , nebi ni ovi postojali. Tebi bi bilo bolje da se uvuces u misju rupu i da se ne javljas, jer te znamo odavno ko si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA