DA LI PENZIONERI NAPUŠTAJU SPS I IDU U KOALICIJU SA VUČIĆEM? Dačić za sada sklopio dogovor samo sa Palmom

Deo rukovodstva SPS traži da se, ukoliko ponovo bude formirana koalicija sa PUPS i JS, stranci penzionera smanje dobitne kvote na listama. To praktično znači da bi PUPS trebalo da dobije manji broj kandidata za poslanike

  • 12

Deo rukovodstva SPS traži da se, ukoliko ponovo bude formirana koalicija sa PUPS i JS, stranci penzionera smanje dobitne kvote na listama. To praktično znači da bi PUPS trebalo da dobije manji broj kandidata za poslanike na zajedničkoj izbornoj listi.

Socijalisti NE MENJAJU stare partnere! Evo šta SPS kaže o udruživanju s opozicijom

Takođe, po eventualnom ulasku koalicije iznova u Vladu Srbije, PUPS bi dobio i manji broj zagarantovanih funkcija po državnim institucijama i javnim preduzećima. Ovakav stav iznet je pre dva dana na sastanku Predsedništva SPS na kojem je lider Ivica Dačić dobio ovlašćenja da pregovora o budućim koalicijama.

UJEDINJUJTE SE KOLIKO HOĆETE - TO JE DUPLO GOLO! Ivica Dačić osuo paljbu po opoziciji

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Izvor “Blica” navodi da deo rukovodstva SPS smatra da je stav prema PUPS “logičan sled” pada rejtinga stranke penzionera, odnosno da će na predstojećim izborima imati manji koalicioni potencijal nego ranije.

Kada je reč o JS Dragana Markovića Palme, zasad je savez neupitan.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Međutim, PUPS je koketirao sa SNS i rukovodstvo ove stranke je učestvovalo na predizbornim mitinzima naprednjaka. Prema nezvaničnim navodima, deo rukovodstva PUPS bi se priklonio strani “koja je sigurnija”.

- Milan Krkobabić je ovlašćen da razgovora sa potencijalnim partnerima i informiše stranku o svim varijantama koje nam se nude, a priča o zajedničkoj listi sa SNS je krenula sa lokala, iz pojedinih opština - kaže za ovaj list jedan od funkcionera PUPS.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA