PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO, ODJEKUJE EVROPOM! Evropski poslanici BRUTALNO UCENJUJU članice EU koje su na strani Srba

 
  • 66

Poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta usvajanjem rezolucije o Srbiji i Kosovu pozdravili su početak pregovora sa Evropskom unijom i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine uz napomenu da bi tim odnosima pomoglo i ako bi Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka priznale Kosovo

Srbija je u spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta  dobila rezoluciju, pohvale i ohrabrivanja da nastavi svoj evropski put. Ipak, poslanici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta su uz rezoluciju o Srbiji dodali i napomenu da bi Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka trebale da priznaju nezavisnost Kosova.

PLJUŠTE POHVALE SRBIJI U EVROPSKOJ UNIJI! Ovim je Evropski parlament OBRADOVAO Srbe

- Pred Srbijom je još mnogo posla , ali Beograd može da računa na punu podršku Evropskog parlamenta - rekao je Dejvid Mekalister , izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju  čija usvojena rezolucija traži od Srbije da nastavi sistemske reforme i pojača napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pozitivne ocene i svoju rezoluciju dobilo je i Kosovo. Za obe strane na snazi je i dalje ostala napomena da  učine napredak u primeni postignutih sporazuma jer je  to između ostalog i  jedan od uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

Ipak, napomene za  normalizaciju odnosa Beograda i Prištine dobili su i parlamentarci iz Španije, Slovačke, Kipra, Rumunije i Grčke. Njih kolege pozivaju da priznaju južnu srpsku pokrajinu. Poziva i Ulrike Lunaček izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo kako bi Evropska unija prema njenim rečima kompletirala svoj zvaničan stav prema nezavisnosti Prištine.

Svoj glas za usvajanje rezoluciji o Srbiji dalo je pedeset poslanika. Evropski parlament će se o toj rezoluciji izjasniti na sednici u Strazburu 4. februara.

( Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoca

    29. januar 2016 | 13:52

    Srbi su prodali Kosovo Albancima,tako da sada ne vidim razlog da ne priznamo Albancima državu koju su oni pošteno kupili od naših kosovskih junaka...prodali zemlju i dedovinu,dosli u Beograd i uclanili se u Srpsku radikalnu stranku i njoj slicne,te sada glume patriote...

  • IKA

    29. januar 2016 | 11:50

    Ne igraj te se....ne daj boze da i to uradimo,pa onda smo gotovi ode i Vojvodina,Sandzak itd....

  • Nikolas

    29. januar 2016 | 11:52

    REKAO SAM VAM -CIM SU NAS JUCE HVALILI DA NAM SPREMAJU NOVU PODLOST.RADI SE SAMO O PRIZNANJU KOSOVA I ONDA SRPSKI RECENO,KO VAS J... SRBI OD EU NEMA NISTA!!! PATOLOSKI MRZE PRAVOSLAVNE RUSE I SRBE I DA RUSI NEMAJU NUKLEARNO ORUZJE NEBI NAS NI ZA SEME OSTALO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA