NEMCI ŽELE DA ZAPOŠLJAVAJU SRBE! Vučić i Ditman organizuju konferenciju za nova radna mesta

Ambasador Nemačke Aksel Ditman srpskom premijeru rekao je da njegova zemlja podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom što se pokazuje i u broju nemačkih firmi koje posluju u našoj zemlji

  • 12

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom sa kojim je razgovarao o inicijativi Nemačke i Srbije za organizovanje konferencije o održivom rastu i zapošljavanju.

Ambasador Ditman istakao je da Nemačka u potpunosti podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom, što pokazuje i kroz inicijative svoje vlade, ali i pristustvom i interesovanjem nemačkih kompanija da posluju u Srbiji, saopšteno je iz Nemanjine 11.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Nemačke firme koje su trenutno ovde, zadovoljne su poslovnim okruženjem", naglasio je nemački ambasador.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Ditmanu na velikoj pomoći koju Nemačka pruža Srbiji kada je reč o ekonomskim reformama koje vlada sprovodi, kao i na podršci za unapređenje razvoja preduzetničkog duha.

Premijer je istakao da je konferencija od izuzetnog značaja za nove projekte i privlačenje većeg broja nemačkih investicija u Srbiju.

Vučić je naglasio i da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu i da preduzima odgovorne korake u svim segmentima usklađivanja sa pravnim tekovinama Evropske unije

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. januar 2016 | 18:14

    Hahahahahaha jos ako se zaposljavaju ljudi preko agencije...pa je plata 26 000 dinara...dolaze jer je jeftina radna snaga!

  • Nana

    29. januar 2016 | 12:20

    Naravno kad se radi za 400E u tri smene bez praznika, visokoobrazovani ljudi. To nema nigde.

  • ATIMUS

    29. januar 2016 | 16:44

    Kada ste videli ko i sta vam je sve uslo u nemackoj sada bi srbe koi se brzo uklapaju u vas a za njih novi sistem zivota ali i kao gradjani su lojalni disciplinovani prema drzavi koja ih je primila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA