"IDEM DA VIDIM GDE JE ULOŽEN NOVAC GRAĐANA SRBIJE": Vučić sutra u poseti Republici Srpskoj!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra obnovljenu školu u Šamcu koja je bila oštećena katastrofalnim poplavama. Novac za njenu rekonstrukciju dala je naša zemlja kao što je to uradila i za školu u Doboju

  • 65

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da sutra putuje u Šamac, u Republici Srpskoj, kako bi obišao školu u koju je uložen novac koji je Srbija dala Srpskoj posle poplava.

- Idem u Šamac da vidim prelepu školu, u koju je uložen novac građana Srbije, kao što je uložen i u rekonstrukciju jedne škole u Doboju - kazao je on novinarima.

Vučić je podsetio da je RS bila pogođena katastrofalnim poplavama i da je Srbija donirala novac, te da smatra da je lepo da obiđe objekte koji su sanirani i napravljeni od tih sredstava.

- Mislim da je dobra stvar urađena za decu u Šamcu, ali i da će se svi građani u Posavini radovati školi - uveren je on.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Kada je reč o odnosima sa predsednikom RS Miloradom Dodikom Vučić je kazao da uvek blisko sarađuju Srbija i RS i da je uveden princip da se, čak iako oko nekih stavri ne postoji saglasnost, ne govori previše u javnosti o tome.

- Uvek moramo da imamo u vidu da je odnos između RS i Srbije mnogo važniji od odnosa bilo kog od političara ili pojedinaca u Srbiji i Srpskoj. Mislim da taj princip veoma poštuju građani Srpske - kazao je on.

Vučić je ukazao da se Srbija možda po prvi put više ne meša na taj način da pokušava da nešto naređuje Srpskoj, već kaže svoj stav, a RS sama donosi svoje odluke.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Mi dalje od toga ne želimo da radimo. Mi ne dozvoljavamo nikom drugom da u naše ime donosi odluke, tako da to ne želimo ni drugima. To je rpirodno i tako treba da se ponaša svako kome je stalo do principa poštovanja suvereniteta i svojih zakona - zaključio je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drvoseca

    29. januar 2016 | 16:49

    Odlicno je sto se vrsi,na ovakav,nacin kontrola novca. Treba u svakom trenutku znati,gde je novac otisao i da li je upotrebnjen za svrhu u kojoj je dat...

  • seka

    29. januar 2016 | 16:54

    Neka bude sretno i uspesno.

  • Lima

    29. januar 2016 | 16:50

    Ne sumnjam da su naši sunarodnici potrošili novac Srbije namenski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA