SAVEZ SA DEMOKRATAMA - "PAKT SA ĐAVOLOM": Dačić otkrio sa kim neće u koaliciju

Dačić je istakao da je SPS na levoj strani političkog centra i da će na toj strani tražiti i protivnike

  • 36

Za Socijalističku partiju Srbije bi savez sa strankama DOS-a ili sa desnicom bio "pakt s đavolom", izjavio je danas predsednik socijalista Ivica Dačić i pozvao premijera Srbije Aleksandra Vučića da manje sluša "suflere" koji se, kako je rekao, utrkuju da ga od njega odbrane.

DA LI PENZIONERI NAPUŠTAJU SPS I IDU U KOALICIJU SA VUČIĆEM? Dačić za sada sklopio dogovor samo sa Palmom

- SNS je na drugom polu. Nemamo iste birače, a imamo iste ciljeve. To je razlog zbog kojeg se, na ovim izborima, i nećemo takmičiti s njima, a ako mi jedni druge budemo prepoznali kao protivnike, što su neki već uradili, plašim se da ćemo napraviti grešku i da ćemo izgubiti vreme na jurnjavu za zamišljenim protivnikom - podvukao je Dačić.

On je Vučiću, kojeg je nazvao svojim prijateljem, a povodom optužbi viskih funkcionera iz SNS da ga ruši premijera i šuruje sa DS, poručio da manje sluša "dobronamerne suflere" koji se, kako tvrdi, utrkuju da ga tobož odbrane od njega.

Dačić je istakao da je upoznat s time da u SNS i SPS ima ljudi koji su od početka protiv njihove saradnje istakavši da je to legitiman politički stav.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Ali su ih naš zajednički rad i nesumnjivi rezultati ove vlade apsolutno razuverili. Uostalom neka glasno i jasno kažu gde sam se, kada i sa kim iz DS ili bilo kim iz tog gubitničkog tabora tajno sastajao da bih kovao zaveru protiv Vučića - rekao je Dačić.

Dačić je dodao da SPS "ne podilazi" Vučiću iako to, kako je naveo, opozicija propagira, ali jesu strateški partneri u, kako tvrdi, interesu Srbije i njenih građana.

Upitan da li očekuje posle izbora da bude u vladi, Dačić je rekao da je cilj SPS da osvoji više glasova nego prošlog puta i dodao da očekujem da partije aktuelne vladajuce koalicije osvoje više od 60 odsto glasova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Što znaci, idemo dalje - poručio je Dačih.

Govoreći o kritikama da "šuruje" sa opozicijom Dačić je rekao:

- Bilo kakvo dogovaranje sa DOS fronclama ili sa promoterima opasne politike desničarskih stranaka za nas bi bio pakt sa đavolom i truli kompromis, a ne nastavak reformskih procesa i borba za socijalno pravednu, ekonomski razvijenu, patriotsku i evropsku Srbiju - rekao je Dačić za Večernje Novosti.

Nazvavši lidere Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno-demokratske partije (LDP), Bojana Pajtića, Borisa Tadića i Čedomir Jovanovića, "manekenima propale politike", Dačić je rekao da bi savez sa njima, kao i sa desničarskim strankama bio politička trgovina, a ne nastavak njegove i Vučićeve vizije Srbije.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić Foto: Tanjug / Zoran Žestić

On je naglasio da je savez sa strankama DOS nemoguć ocenivši da su te partije postale simbol neuspeha, izneverenih očekivanja i političke impotencije.

- Kako bih sa njima uklopio pobedu u Unesko, predsedavanje OEBS-u, pregovore od kojih su godinama bežali, to je nonsens. Ušao sam u ovu vladu zbog zajedničkih ciljeva i programa i mislim da sam radom i rezultatima pokazao i svoj odnos prema reformama, premijeru i prema političkoj budućnosti zemlje - objasnio je Dačić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    30. januar 2016 | 11:21

    A, kad se ljubio sa njima i govorio o istoriskom pomirenju tad mu demokrate bile dobre. Sad se ulizume Vučiću nadajući se da ga ovaj neće goniti za kriminal u njegovoj partiji i njegov lični. Koja partija je usko povezana sa mafijom i kriminalom sem SPS? Svi kradu i muvaju, zapošljavaju, nameštaju tendere ali, SPS radi organizovani kriminal skoro 30 godina i to niko ne želi da vidi počev od naroda.

  • Anonimus

    30. januar 2016 | 15:52

    Svi oni koji su u politiku ušli kao golje a iz nje izašli kao bogataši sklopili su pakt sa Đavolom a gde će im duša to samo Bog zna koji ga posla da se pojedini ni krivi ni dužni obogate prodavajući muda za bubrege.

  • BALKANSKI SPIJUN

    30. januar 2016 | 13:16

    Kao petao na odzaku ...okrece se kako vetar duva...zato nikad ne ozebe .. pametan mali bucko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA