OVA SRPKINJA ĆE VLADATI KOSOVOM?! Srbi žele da Vinka OTERA s vlasti Hašima Tačija i Jahjagu! (FOTO)

Kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto predsednika tzv Republike Kosovo je i Vinka Radosavljević, načelnik Pećkog okruga, evo ko će je kandidovati na izborima

  • 17

SRPKINJA ĆE VLADATI KOSOVOM?! Ko će biti novi predsednik tzv Republike Kosovo, jedno je od aktuelnih pitanja koje se sve više postavlja kako u Prištini, tako i u Beogradu. Ipak, vest da će Hašim Tači biti jedan od kandidata da zameni Atifete Jahjagu, nije toliko odjeknula kao informacija da bi Srbi mogli preuzeti vlast nad ovom tzv republikom!

KOSOVO DOBIJA ORUŽANE SNAGE?! Evo ko će činiti novu VOJSKU Hašima Tačija

Iako ime još uvek nije sigurno, sigurna je odluka da  lista ,, Srpska " na Kosovu i Metohiji učestvuje na predsedničkim izborima. Kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto predsednika tzv Republike Kosovo je i Vinka Radosavljević, načelnik Pećkog okruga.

PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO, ODJEKUJE EVROPOM! Evropski poslanici BRUTALNO UCENJUJU članice EU koje su na strani Srba

Printksin: Yourube/Радио Грачаница Printksin: Yourube/Радио Грачаница

Nju bi kako prenose Večernje novosti trebalo za ovu funkciju da kandiduje "Srpska".

Dilemu da li bi se predstavnik srpske zajednice trebao uopšte da se  kandiduje za predsednika "Republike Kosovo" iz te stranke odgovaraju:

- To bi bio predsednik pokrajine Kosovo i Metohija. Jasno je da među Srbima još ima predrasuda prema institucijama na KiM, ali zbog okolnosti u kojima živimo neophodno je da se prihvatamo odgovornosti za naš narod.

Foto-montaža: Telegraf, Wikimedia/Bujar Imer Gashi Foto-montaža: Telegraf, Wikimedia/Bujar Imer Gashi

U listi ,, Srpska "  podvlače da eventualna kandidatura neće biti motivisana geslom ,, važno je učestvovati " već će pripremiti teren da bi kako navode jedan od nosilaca najviših funkcionera na KiM bude iz redova Srba.

Prema izbornim pravilima, za izbor predsednika potrebna je dvotrećinska većina glasova svih poslanika, odnosno osamdeset, a glasanje će, prema najavama biti sredinom meseca.

( Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. februar 2016 | 12:07

    To je zamka za priznanje kosova kao drzave

  • BALKANSKI SPIJUN

    5. februar 2016 | 12:04

    Na kraju ce Srbi da otcepe Kosovo od Srbije ... ?!?!?!? Ima li kraja ovom cirkusu?

  • Gazda

    5. februar 2016 | 12:08

    Sve moze da se desi u KiM-u ali ova za Presednika nikad.Nece Albanci to da dozvole. I realnost je da nema Albanca koij bih glasao za nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA