SRPSKI SNAJPERISTI NE PRUŽAJU PODRŠKU KURDIMA: Čavušoglu se sastao sa Dačićem, negirao pisanja turskih medija!

Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija EU i zemalja kandidata, najavio je da će srpska strana biti blagovremeno obaveštena ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dođe do drugačijih saznanja

  • 27

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu danas je, u susretu sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, negirao postojanje službenih informacija o tome da snajperisti srpskog porekla pružaju podršku Kurdima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

SRPSKI SNAJPERISTI RATUJU PROTIV TURSKE? Turci optužuju Srbe da se bore sa Kurdima

Čavušoglu, koji se sa Dačićem sastao na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija EU i zemalja kandidata, najavio je da će srpska strana biti blagovremeno obaveštena ukoliko tursko ministarstvo inostranih poslova dođe do drugačijih saznanja, dodaje se u saopštenju.

Turska štampa nedavno je pisala da su, navodno, srpski snajperisti angažovani na strani kurdske organizacije PKK i da su neki od njih zarobljeni na jugoistoku Turske. Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala odbacio je početkom ove nedelje te tvrdnje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, na marginama tog skupa u Amsterdamu, razgovarao i sa šefom hrvatske diplomatije Mirom Kovačem.

Na sastanku sa novoizabranim hrvatskim ministrom zaključeno je da se nastave dalji razgovori o jačanju saradnje na bilateralnom i regionalom planu, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Још кад ме питају

    6. februar 2016 | 15:43

    Још кад ме питају зашто мрзим турке ,страшно који имбецили !!А наша љаксе се пали на сулејмана и остали турски шљам од серија .

  • Kruno

    7. februar 2016 | 02:15

    Kurdistan Kurdima ...i to sa velikim delom turske! Ako svet priznaje takozvanu republiku Kosovo, što ne priznaju Kurdistan sa 30 miliona Kurdima...

  • S.C.

    6. februar 2016 | 16:12

    Opet turci to se vasa braca iz raske i siptari bore. Turska voli puno da se mesa u tude zemlje i sluze se lazima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA