"IDE TITO PREKO ROMANIJE" i "BANDO CRVENA" - ORI SE BEOGRADOM! Rat partizana i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

Ispred zgrade suda okupilo se oko 50 neokuminista i 30 ekstremnih desničara. I jedna i druga grupa jasno nose svoja ideološka obeležja: komunisti mašu crvenim zastavama i zastavama SFRJ, dok neonacisti marširaju pod zastavama sa likom Dimitrija Ljotića, kao i organizacije "Zbor"

Postupak rehabilitacije ratnog premijera Srbije Milana Nedića, u kojem će danas na sudu u Timočkoj ulici biti održano ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između neokomunista i desničara.

GDE SU KOSTI MILANA NEDIĆA? Ovo je NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA koju čuva OZNA! (VIDEO)

Ispred zgrade suda okupilo se oko 50 neokuminista i 30 ekstremnih desničara. I jedna i druga grupa jasno nose svoja ideološka obeležja: komunisti mašu crvenim zastavama i zastavama SFRJ, dok neonacisti marširaju pod zastavama sa likom Dimitrija Ljotića, kao i organizacije "Zbor", čiji je Ljotić svojevremeno bio osnivač. Oni nose i zastavu pod kojom su ratovali pripadnici vojske južnjačkih republika iz američkog Građanskog rata.

MILAN NEDIĆ BIO JE IZDAJNIK SRPSKOG NARODA?! Ove reči PARTIZANA zapalile su Srbiju

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Ekstremni desničari nose transparent "Spasavanje Srba nije zločin".

Na skup su došla i trojica sveštenih lica u mantijama sa još nekoliko mladića. Sveštena lica stoje pored desničara, ali ne učestvuju u skupu. Sa strane komunista, protestu su se pridružile i članice organizacije "Žene u crnom".

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Pripadnici jedne i druge skupine se vređaju. Komunisti uzvikuju "Idite u Blajburg", dok im desničari uzvraćaju sa "Bando crvena" i "Kako je na Dedinju?". Desničari transparentom poručuju: "Krcun i Leka, prokleti doveka".

Sukobljene strane ratuju i pesmama: desničari pevaju pesme o Ljotiću i Nediću, kao i numeru "Srbijo mati". Komunisti uzvraćaju sa "Tito ide preko Romanije".

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Od bliskog sudara deli ih kordon policije, a grupe se međusobno vređaju i jedni druge nazivaju ustašama. U ovom trenutku, neokomunisti blokirali su Timočku ulicu.

Postupak rehabilitacije počeo je 7. decembra 2015. godine, sedam godina nakon što su zahtev za rehabilitaciju podneli Srpski liberalni savet, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima i porodica Nedić.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Milan Nedić je bio predsednik srpske vlade u periodu nacističke okupacije. Zemlju je napustio krajem 1945. godine, ali je ubrzo uhapšen u Austriji i vraćen u Jugoslaviju. Nediću nije suđeno, jer je 4. februara 1946. godine izvršio samoubistvo skokom sa prozora istražnog zatvora.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    8. februar 2016 | 12:01

    Jadna Srbija, nikada nam nece biti bolje, ko je Nedić, dosta nam je toga, odnose nam sva deca u inostranstvo! a niko glas ne diže zbog toga! Srbijo PROBUDI SE svanulo je 08 02 2016_o jutro!

  • Lord

    8. februar 2016 | 11:27

    Smrt fasizmu sloboda narodu.

  • Moje Ime

    8. februar 2016 | 11:58

    Strašno.Rehabilitovati izdajnika.Imate li vi mozga?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA