DA LI ĆE HAG KONAČNO IZREĆI PRESUDU U SLUČAJU "ŠEŠELJ"? Rasim Ljajić najavio odluku TRIBUNALA za 31. mart

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da će Srbija poštovati međunarodne obaveze i svoj zakon ali da će istovremeno voditi računa o celokupnoj stabilnosti u zemlji. Da li će lider radikala Vojislav Šešelj prisustvovati izricanju presude, Ljajić je naveo da će se o tome naša zemlja izjasniti kada joj i zvanično stigne zahtev tribunala

  • 31

Haški tribunal još uvek nije obavestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je za TV Pink rekao da će se Srbija o zahtevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev, navodeći da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da sa druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom moment na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

Foto: Telegrafrstv Foto: Telegrafrstv

"Mi treba da razmotrimo sve preostale mogućnosti za koje postoji šansa da se realizuju, ne kažem da su te mogućnosti realne… Imamo nekoliko zahteva Šešeljeve odbrane, naš pravni zastupnik ima neke ideje tim povodom, kada se sve to iscrpi možemo da kažemo šta će Srbija preduzeti po tom predlogu", rekao je Ljajić.

Upitan za slučaj radikala koje Tribunal optužuje za nepoštovanje suda, Ljajić je rekao da je Srbija predložila Tribunalu opciju po kojoj to da se reši, a to je da im se sudi u Srbji za ono za šta su optuženi.

"Nismo dobili odgovor I čekamo odgovor Tribunala. Naš predlog je bio strogo poverljiv, a onda su ga oni objavili. To je apsolutno njihova greška. Ovo je nepoštovanje suda, radi se o podnesku pod oznakom stroge poverljivosti", rekao je Ljajić.

Kako je poručio, Srbija će uraditi sve ono što je u njenom interesu da ni na koji način ne ugrozi stabilnost u zemlji, da poštoje svoj zakon i obaveze prema Tribunalu.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ww2

    8. februar 2016 | 19:26

    Kakvo izrucenje trebate ga izabrati za premijera jedino s njim možete u savez sa Rusijom.

  • petar

    8. februar 2016 | 12:56

    Vidi sprega zlocinacke vlade i haskog kazamaha ,sve rade Srbe da zavade i uniste 12 god. nisu nasli zashodno da presude nevinom velikom Srbinu e sad nasli pred izbore,DA JE PAMETAN NAROD KO STO I NIJE I DA STO POSTO GLASA ZA VOJU ,e pa da vidimo posle domace izdajnike kuda ce, živeo VOISLAV ŠESELJ

  • Nikolas

    8. februar 2016 | 09:58

    VOJO NEVRACAJ SE VISE U TAJ KONCENTRACIONI LOGOR SMRTI SAMO ZA SRBE!!! LEZAO SI VISE OD DECENIJE I UBRIZGALI SU TI KARCINOM I SAD AKO IM PADNES SAKA ZAVRSICES U PECKI !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA