DA LI JE REHABILITACIJA NEDIĆA DOVEDENA U PITANJE?! Dosije bivšeg premijera Srbije ostaje DRŽAVNA TAJNA

Arhiv Srbije nije odgovorio zahtevu suda da advokatima predlagača rehabilitacije omogući uvid u Nedićev dosije ili da ga dostavi sudu. Direktor te ustanove kaže da s obzirom na to da Srbija nije donela zakon o otvaranju bitnih dosijea, dokumenti će ostati zatvoreni za stranke u postupku

  • 81

Arhiv ne može da omogući uvid u dosije Milana Nedića advokatu pedlagača rehabilitacije. Ovo je rekao direktor Arhiva dr Miroslav Perišić i odbacio tvrdnje da ova institucija opstruira rad suda i postupak rehabilitacije premijera Srbije za vreme Drugog svetskog rata.

MILAN NEDIĆ NIJE PROGONIO JEVREJE?! Svedok odbrane tvrdi da su logor na Starom sajmištu držale USTAŠE

"IDE TITO PREKO ROMANIJE" i "BANDO CRVENA" - ORI SE BEOGRADOM! Rat partizana i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

- S obzirom na to da Srbija nije donela zakon o otvaranju tajnih dosijea, koji bi precizirao ko i pod kojim uslovima može imati uvid u dosijea koja je Arhivu Srbije dostavila BIA, dokumenti ostaju zatvoreni za stranke u postupku - naglasio je Perišić za "Večernje novosti".

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Arhiv, inače nije odgovorio zahtevu suda da advokatima omogući uvid u Nedićev dosije ili da ga pak dostavi sudu, što je bila i jedna od tema na ročištu koje je održano u ponedeljak.

Ako ne odgovori ni na novi, treći zahtev, Arhiv će biti novčano kažnjen. Zakon propisuje da kazna može da ide do 150.000 dinara.

( Telegraf.rs / Izvor: Alo )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :::

    10. februar 2016 | 10:16

    Suditi izdajici i zločincu za izdaju zemlje i zločine a ne rahabilitovati ga!

  • MUDRI Đeneral

    11. februar 2016 | 11:45

    Svima koji osuđuju Đenerala M.Nedića, što je prihvatio mesto Premijera Vlade Srbije 1941. : Vojska Kraljevine Jugoslavije je pružila veličanstven otpor nemačkom napadu 6.aprila 1941., iako su odbranu države bojkotovali : domaći nacisti, komunisti, kukavice,... Komandant III Armije je bio Đeneral M.Nedić, koji se predao posle kapitulacije od strane Vlade u Londonu.. Đeneral M.Nedić nije podržao ideju odlaska u šume i gerilsku borbu (kao Pukovnik Mihailović) , jer je znao da će biti veliki žrtava Srba i svih civila, zbog jakih nacističkih ideja među susednim narodima, a i opasnosti od komunističkih avanturista i fanatika.. Prihvatio je mesto Premijera da bi sprečio nestajanje Srbije na mapi evropskih država (susedi bi je podelili), i da bi spasio Srbe od biološkog uništenja... Lako je biti hrabar kada si glup , ali je teško biti MUDAR kada si hrabar, što je bio Đeneral M.Nedić.

  • Goran kifla

    10. februar 2016 | 11:02

    Saradjivao sa fasistima,nemozeeee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA