SREĆA! IDEMO! SRBIJU U SIGURNE RUKE! Ovo su izborni slogani koji će biti HIT vanrednih izbora

Sreća, Idemo, Srbiju u sigurne ruke - prvi su slogani koje će političke stranke i koalicije koristiti na vanrednim parlamentarnim izborima, ostalo je još da one najače partije iznesu svoje "adute"

Sreća, Idemo, Srbiju u sigurne ruke - pod tim sloganima pojedine političke stranke ulaze u predizbornu kampanju za, još neraspisane vanredne parlamentarne izbore.

Kandidat za PREDSEDNIKA AMERIKE kopirao Vučića i POBEDIO! (FOTO)

Slogane, pobrojane, otkrile su javnosti zasad koalicija DSS-Dveri ( Sreća), Levica Srbije (Idemo) i SRS (Srbiju u sigurne ruke), ostale stranke još nisu saopštile na kojim porukama će pokušati da osvoje birače, a lider SNS Aleksandar Vučić kaže da ga ono što je dosad čuo - raduje.

BUDUĆNOST U KOJU VERUJEMO: Ovo su svi slogani za izbore 2014!

Zajednički slogan DSS i Dveri na predsojećim izborima, "Sreća", dok će na pokrajinske izbore izaći sa sloganom "Ne dam zemlju".

Foto: Telegraf.mk/Vlatko Perkovski Foto: Telegraf.mk/Vlatko Perkovski

- Mislim da je pojam sreća potpuno zanemaren u Srbiji i da su se neki drugi pojmovi već istrošili, izlizali - rekla je Tanjugu predsednica DSS Sanda Rašković Ivić.

Podsećajući da su se do sada koristili slogani "Da živimo bolje", "Da ima više radnih mesta" koji su davali nadu, predsednica DS S ocenjuje da se ta nada "izjalovila".

- Predizborni slogan SRS je "Srbiju u sigurne ruke" i upućen je, takođe, svim građanima Srbije i srpskom narodu - kaže lider radikala Vojislav Šešelj.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Šešelj kaže da će se radikali fokusirati na kampanju "od vrata do vrata", da će obići unutrašnjost Srbije, držati mitinge, gostovati na lokalnim televizijama, jer su, kaže, blokirani na skoro svim nacionalnim televizijama.

Levica Srbije Borislava Stefanovića već ima slogan "Idemo", za koji se, kažu, još uvek ne može reći da je predizborni.

Prema rečima člana Levice Ivana Jovanovića, taj slogan poziva građane da se priključe pokretu koji, kako kaže, nudi nešto nešto drugačije - odgovornost, kredibilitet i konkretna rešenja.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naprednjaci i socijalisti još ne otkrivaju svoje slogane.

- PUPS okuplja najstariju populaciju građana, pre svega penzionera - rekao je Tanjugu Momir Čolaković i istakao da će se obraćati sa devizom da penzija mora biti zaštićena ustavna kategorija.

Analitičar Cvijetin Milivojević kaže da je slogan "šlag na tortu" koji dolazi posle kvalitetnog istraživanja javnog mnjenja i dobre kampanje i sve poruke građanima sublimira u jednu ili dve lake, prijemčive i atraktivne poruke.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Milivojević kaže da će stranke razmišljati o najvažnijim problemima na koje građani traže odgovore i da će biti reči o boljem životu, platama, novim radnim mestima, ali i o EU, odnosu prema Rusiji i Kosovu.

"U tom konglomeratu ideja bi trebalo tražiti i slogane koji će se vezivati za te teme", rekao je Milivojević.

Za njega je dobar i uspešan slogan onaj koji stranci donosi određeni procenat biračkog tela, koji je bio neopredeljen.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Takav je, prema njegovom mišljenju, bio slogan koalicije DOS i Vojislava Koštunice "Ko sme da vas pogleda u oči", koji je ohrabrio dobar deo građana da izađu na izbore i glasaju protiv Slobodana Miloševića.

Građani pamte nekoliko predizbornih slogana koji su obeležili godine od uvođenja višestranačja, bez obzira da li su bili uspešni i privukli glasače.

Pošteno! Kad je teško Čović! Vreme je! Svom snagom u reforme! Da radimo i živimo! Znam kome verujem! Demokratija je na staroj adresi! I Kosovo i Rusija!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA