TELO PREMINULOG GENERALA TOLIMIRA JOŠ UVEK NIJE STIGLO U SRBIJU! Evo gde će haški osuđenik biti sahranjen

U Haškom tribunalu u toku je istraga o smrti generala Tolimira zbog toga se još uvek ne zna kada će njegovo telo biti dopremljeno u Srbiju. Ono što je za sada poznato to je da će Tolimir biti sahranjen na Novobežanijskom groblju

  • 22

General  Zdravko Tolimir biće sahranjen na Novobežanijskom groblju, ali se datum sahrane još ne zna, niti kada će telo biti dopremljeno u Srbiju. Sada se u Hagu radi obdukcija, pošto je Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove, naredio istragu o smrti Tolimira, što je praksa kada neko premine u zatvoru.

DA LI HAG UBIJA SRBE? Ovi srpski lideri PLATILI su GLAVOM "boravak" u zatvoru, a ubijale su ih MISTERIOZNE BOLESTI!

Kako prenose "Večernje novosti" očekuje se da se istraga ubrzo okonča i Tribunal izađe sa zvaničnim podatkom od čega je Tolimir umro. Kada mu je pozlilo u ćeliji u ponedeljak uveče, lekari su utvrdili da je imao srčani udar.

IDIOTI NISU DALI MOM MUŽU DA DOĐE KUĆI I DA SE LEČI! Jeziv krik supruge Zdravka Tolimira koji je preminuo u Hagu

Ministar pravde Nikola Selaković pokazao je juče odluku Vlade Srbije od 8. oktobra kojom se od Haškog tribunala traži da se Zdravko Tolimir zbog lošeg zdravstvenog stanja i lečenja privremeno pusti na slobodu.

- Nije se čuo glas Srbije i čovek je umro - rekao je Selaković. - Dali smo garancije, a dobili smo samo da se vrati mrtav. On je deveti Srbin kojeg u kovčegu vraćaju iz Haškog tribunala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SRBIJI SE NE MOGU ZAPUŠITI USTA: Vlada upućuje PROTESTNU notu Haškom tribunalu!

U Ministarstvu pravde su nam rekli da transport Tolimirovog tela iz Holandije organizuje naša ambasada i da će novac za to Ministarstvo refundirati. Zasad se radi na angažovanju pogrebne firme koja će ga tamo odvesti do aerodroma i na angažovanju preduzeća koje će ga u Beogradu preuzeti.

foto: Slobodan Pikula foto: Slobodan Pikula

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kojem je Tolimir bio najbliži saradnik, kaže nam da su u Hagu svi znali da je Tolimirovo stanje kritično.

- Oni po proceduri imaju rok od šest meseci da odgovore na zahtev da se neko pusti na lečenje. Znali su za Tolimirov moždani udar, koji je pretrpeo letos, i infarkt, koji je imao jesenas. Ali su kalkulisali i čekali sa odlukom, a sad pokreću nekakvu istragu - objašnjava Darko Mladić. - Odgovorni lekar je trebalo i pre zahteva da preporuči da se Tolimir pusti u matičnu zemlju na lečenje. On je tamo umro, a mogao je da se leči, jer su neki drugi mnogo zdraviji puštani na lečenje.

Prema rečima Darka Mladića, uslovi u kojima je tamo živeo su prilično doprineli ovakvom kraju.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- To je za žaljenje koliko su naši ljudi u Hagu zanemareni, naročito zdravstveno - zaključuje Mladić.

Dragan Palibrk, koji je na početku bio Tolimirov advokat, kaže nam da je generalu i kad je uhapšen 2007. godine dijagnostifikovan problem sa srcem.

- Na to se sve vreme ukazivalo, stanje mu se pogoršavalo naročito poslednjih godinu dana, ali su u Hagu to ignorisali - kaže Palibrk. - Epilog smo videli i to je još jedna od haških nepravdi prema Srbima i njihovim porodicama. Posle svega ne mogu da prežalim, što mi nisu dozvolili da branim generala Tolimira, jer nisam bio upisan u listu Tribunala, a on od penzije nije mogao da plaća advokate. Zbog toga se sam branio. Bio je vrhunski oficir i častan čovek.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    12. februar 2016 | 01:27

    Vecna ti slava i hvala Generale.Haski tribunal je NAZI sud samo za Srbe.

  • Bubi

    11. februar 2016 | 17:37

    Bio je castan covek i oficir,ono sto je on ucinio za dobrobit srpskog naroda se nemoze opisati,neka mu je slava i hvala za sve,

  • Cane

    11. februar 2016 | 16:36

    Kako je sudstvo u Hagu sporo svi ce tamo umreti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA