BERN MOŽE DA BUDE UZOR BEOGRADU! Vučić tvrdi da Srbi treba da se ugledaju na Švajcarsku (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Berna Aleksanderom Čapetom da glavni grad Švajcarske, kao jedan od najboljih u svetu po kvalitetu života

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Berna Aleksanderom Čapetom da glavni grad Švajcarske, kao jedan od najboljih u svetu po kvalitetu života, može po mnogo čemu da bude uzor i za Beograd.

Kako je dodao tamošnja rešenja u javnom transportu, reciklaži i drugim oblastima mogla bi da se primene i glavnom gradu Srbije.

Vučić je istakao važnost današnjeg potpisivanja Memoranduma o saradnji Beograda i Berna.

Premijer je gradonačelniku Čepetu predstavio i rezultate ekonomskih mera koje Vlada Srbije preduzima sa ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, izrazivši nadu da će to privući još investicija iz Švajcarske, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su istakli da bi kroz saradnju Beograda i Berna, odnosno Srbije i Švajcarske, prvenstveno uvođenjem sistema dualnog obrazovanja, moglo mnogo da bude urađeno na podizanju preduzetničkog duha.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Švajcarske Žan-Danijel Ruh.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vica

    12. februar 2016 | 16:50

    Svaki dobar drzavnik bi i tezio da se njegova zemlja ugleda na Svajcarsku jer je ona najrazvijenija i najvise finansiski stabilna zemlja u Evropi.

  • nesa

    12. februar 2016 | 16:49

    Svaka drzava treba da ima nesto svoje, promene nisu lake, covek treba da se prilagodi, od takve drzave kao sto je Svajcarska dosta toga moze da se nauci i da se primeni u nasoj drzavi, ali moramo i dalje imati identitet!

  • Ena

    12. februar 2016 | 16:43

    To bi savakako bilo idealno , treba da se ugledamo na uspesan narod .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA