MILOŠEVIĆ JE HLADNI POLITIČAR MOĆI I NIJE SRBIN! Ove reči Zorana Đinđića bile su ZABRANJENE u Srbiji, jer su pljuvale Slobu

- Milošević je vrlo spretno igrao sa sva tri srpska sna da bi održao svoju vlast. Ali nije verovao ni u jedan. On nije nikakav socijalista ni nacionalista ni tradicionalista. Milošević nije ništa drugo do hladni političar moći - rekao je Zoran Đinđić

Srbi su skloni podelama, one najbolje uspevaju na ovom tlu Balkana, te se tako dele na partizane i četnike, Zvezdu i Partizan, komuniste i monarhiste, ali i na Đinđićevce i Miloševićevce. Koliko je jak rivalitet bio između Slobodana Miloševića, lidera SPS i prvog čoveka Demokratske stranke Zorana Đinđića, najbolje se može videti u rečima prvog demokratskog premijera Srbije koje je rekao Slavoju Žižeku, najpoznatijem slovenskom intelektualacu i jednom od globalno najznačajnijih mislilaca našeg vremena.

ŠTA BI DANAS URADIO ZORAN ĐINĐIĆ DA JE ŽIV?! Evo koje bi poteze povukao ubijeni premijer kojeg su Srbi OBOŽAVALI

Prenosimo vam deo razgovora Đinđića i Žižeka za koji malo ko u Srbiji zna, jer su prema rečima mnogih demokratskih političara bile zabranjene u Srbiji zbog "vređanja Miloševića".

MRTAV SLOBA I DALJE NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTI! Evo ko je još iz Srbije podO EKONMSKIM SANKCIJAMA Vašingtona

Foto: sense-agency.com, Profimedia Foto: sense-agency.com, Profimedia

U ovom razgovoru Zoran Đinđić poseban deo odvojio je za razbijanje kulta Slobodana Miloševića i njegova tri sna s kojima je, kako kaže "zaludeo Srbiju".

SRBIJA JE U STRAHU OD TAJNI KOJE KRIJE SLOBINA VILA NA DEDINJU! Milošević je kupio za 2.000 maraka, a sada je NEPROCENJIVA!

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Srbija je komplikovana zemlja. Da bismo je razumeli, moramo znati da Srbi imaju tri velika sna, koji su svi na neki način ispravni i legitimni, ali koji se nikad nisu obistinili: socijalizam, nacionalizam i tradicionalizam. S tim snovima se u Srbiji pravi politika - rekao je Đinđić i dodao:

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Milošević je prisvojio san o socijalizmu kad je 1986. postao prvi sekretar srpskih komunista. Njegova je poruka glasila: Svi će dobiti ono što im pripada, nitko neće izgubiti svoj posao, sve će ostati onako kako je bilo. Tako je pridobio mase za sebe. U temelju sna o nacionalizmu leži potreba ljudi da konačno jednom budu nacija koja neće biti lopta za igranje velikih sila. Nacija koja sama odlučuje kuda protječu njezine granice. Nacionalista Vojislav Šešelj je zastupao taj san i rekao, pođimo sad od toga da povijest ne postoji i da sad iznova određujemo pravila. A tu je i san o tradicionalizmu, potreba za sretnim svetom prošlosti. Naša istorija, naši kraljevi, naši carevi. Vuk Drašković reprezentira taj san. Milošević je vrlo spretno igrao sa sva tri sna da bi održao svoju vlast. Ali nije verovao ni u jedan. Milošević nije nikakav socijalista ni nacionalista ni tradicionalista. Milošević nije ništa drugo do hladni političar moći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zubati Gmaz

    14. februar 2016 | 14:10

    "Milošević nije ništa drugo do hladni političar moći" - reče nemački sluga i čovek koji je za račun svojih stranih gospodara uništio Srbiju.

  • Invi

    14. februar 2016 | 15:39

    E kad se setim koliko je magle taj covek onom narodu kod skupstine sto se okupio prodao.vise nego sto smo kasnije mi izvezli u Eu.Izmanipulisao zaludan narod demagogijom pitanjima u pitanju.i eto sad smo tu gde smo zahvaljujuci njemu.gore unisteni nego tri rata da smo imali.ali zato sad imamo ultra bogatu elitu da ih gledamo kako kroz grad luduju dzipovima daju minimalac radniku i kupuju drzavne fabrike i prave stanove

  • vox

    14. februar 2016 | 14:00

    Isto tako poslušajte i reči Ducija Simonovića ko je bio Zoran Đinđić, koga je lično poznavao. Zapitajte se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA