TITO OJADIO SRBIJU I OSTAVIO U DUGOVIMA DO GUŠE! Plaćamo 300 miliona KREDITA - KOMUNISTI nas zadužili 8,8 milijardi evra

U 2016. godini Srbiji stići račun u visini od 276,9 miliona evra za kredite podignute u vreme SFRJ tokom 70-tih i 80-tih godina, evo kome ćemo morati da damo novac

Period vladavine Josipa Broza Tita u Srbiji uvek izaziva oštre podele i dok jedni tvrde da je tada vladalo pravo blagostanje, drugi se tome oštro protive i tvrde da će i deca naše dece otplaćivati kredite koje su podigli komunisti! Činjenice su jasne, a one govore da će u 2016. godini Srbiji stići račun u visini od 276,9 miliona evra za kredite podignute u vreme SFRJ tokom 70-tih i 80-tih godina!

TITO NIJE DAO DA FRANJA ODE NA ROBIJU! Procureo TAJNI PLAN kojim su Broz i Tuđman spremali ZAVERU protiv Srba (VIDEO)

Kako prenosi "Blic" zbog zajmova koje je pre više od 40 godina uzimao tadašnji premijer Srbije Veselin Đuranović, ove godine budžet Srbije biće "olakšan" za skoro 300 miliona evra!

EVO KAKO JE IZGLEDAO TITO KAO ROBIJAŠ! Ova istina o Josipu Brozu bila je NAJVEĆA TAJNA Jugoslavije (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Reč je o kreditima iz 70-tih i 80-tih godina XX veka koje smo dobijali od Pariskog i Londonskog kluba, ali i Svetske i Evropske investicione banke. Ukupne obaveze prema njima iznosile su 8,8 milijardi evra, a ove godine na naplatu dolazi 276,9 miliona evra - kažu u Narodnoj banci Srbije.

Za ovaj novac se prema računici moglo izgraditi 110 obdaništa, a ovaj dug jednak je iznosu ukupnih ušteda koje je budžet ostvario po osnovu uvođenja solidarnog poreza na plate lekara, profesora i državnih činovnika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

ZADUŽENJA SFRJ U MILIJARDAMA EVRA (1978-1983):

* Pariski klub - 4,1

* Londonski klub - 2,5

* Svetska banka - 1,8

* Investiciona banka - 0,3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    15. februar 2016 | 18:35

    Biloo bi lijepo da neko saopszi koliko smo se u demokratiji zad jih 20 godi a zaduzili novih para

  • Miki

    15. februar 2016 | 18:49

    Tito je ostavio relativno sredenu ekonomiju i relativno male dugove s obzirom na razvijenost privrede. Krediti su se redovno otplacivali jer se puno izvozilo. Ostali su se posle nekontrolisano zaduzivali.

  • Vidim

    15. februar 2016 | 18:52

    Ne branim Broza ali ovi su nas nasi mnooogo vise unistili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA