SVETSKE SILE ČESTITALE SRBIMA SRETENJE! Evo šta su MOĆNICI poželeli Srbiji za DAN DRŽAVNOSTI (FOTO)

Dan državnosti našoj zemlji čestitali su između ostalih šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport, američki državni sekretar Džon Keri, ambasade SAD i Grčke, predsednik Indije Pranap Mukerdži, kuvajtski emir, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i drugi

  • 8

Građanima Srbije, Vladi Srbije i državnom rukovodstvu danas su Dan državnosti čestitali šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasade SAD i Grčke, predsednik Indije Pranap Mukerdži, kuvajtski emir, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, stranke, kao i institucije i pojedinci.

VEČITA JE SRBIJA! Evo šta je još Tomislav Nikolić rekao na SRETENJE (FOTO)

Citirajući Frojda, Konfučija i Ivu Andrića predsednik Srbije ODLIKOVAO zaslužne na SRETENJE! (FOTO)

Ambasada SAD takođe je danas na Tviteru napisala "Svim građanima Srbije čestitamo Dan državnosti", dok je američki državni sekretar Džon Keri je nešto ranije u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD čestitao narodu Srbije Dan državnosti.

"Čestitam prijateljskom narodu Srbije", napisao je italijanski ambasador u Beogradu Ðuzepe Manco, a poruku čestitke uputila je i Ambasada Grčke. Kuvajtski emir šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah uputio je čestitke predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću povodom Dana Državnosti poželevši mu dobro zdravlje, a Srbiji napredak i prosperitet, prenela je agencija Kuna. "Čestitam svima Dan državnosti", napisao je Devenport na društvenoj mreži "Tviter".

Predsednik Indije Pranap Mukerdži čestitao je Dan državnosti vladi i narodu Republike Srbije.

Željka Cvijanović je Dan državnosti čestitala premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Cvijanović je, u čestitki predsedniku Vlade Srbije, Dan državnosti čestitala državnom rukovodstvu i svim građanima, poželevši napredak, blagostanje, uspeh u jačanju političke i ekonomske stabilnosti, regionalnog i međunarodnog položaja".

"Republiku Srpsku i Republiku Srbiju vezuju neraskidive veze, međusobno razumevanje i podrška po pitanjima od suštinskog interesa. Uverena sam da ćemo naše bratske odnose i u buduće razvijati i jačati na najbolji mogući način, u duhu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima između Srpske i Srbije, na dobrobit naših naroda", napisala je Cvijanović.

Građanima Srbije Dan državnosti je čestitala i Liberalno demokratska partija, poručujući da je slobodarski duh iz koga je proistekao ustanak doneo oslobođenje, a Sretenjski ustav slobodu, oličenu u pravima i slobodama građana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

"Dan državnosti je praznik slobode kojim se obeležava ne samo slobodarska tradicija srpskog naroda, već i poštovanje svih građanki i građana Srbije različitih etničkih, verskih i kulturnih identiteta", kaže LDP i dodaje da je danas više nego ikad potrebna uređena zemlja koja će čuvati svaku slobodu, pravo na dostojansten život ljudi koji u njoj žive i koja će biti ogledalo svakoga od nas i poštena mera naše vrednosti, prava i obaveza.

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić čestitao je građanima Srbije Dan državnosti.

Čestitka na Dan državnosti stigla je i od Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije iz Banja Luke, sa željom da Srbija svaki naredni 15. februar slavi snažnija, bogatija i srećnija.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bb

    15. februar 2016 | 14:45

    A Rusija ?

  • MIKA

    15. februar 2016 | 19:47

    ZAPAD JE BIO I OSTAO DVOLIČAN A MI SE PRIMAMO ,,KAO ČESTITALI ,,HAJDE BRE NE LUPAJTE I NE LUDUJTE.DA NAM MISLE DOBRO NEBI SE SVE OVO DEŠAVALO U OVOJ CRNOJ ZEMLJI...

  • VAN

    15. februar 2016 | 16:28

    Koliko se poštuje dan državnosti R.Srbije, i koliko je ovo država gde se poštuju zakoni, dovoljno se vidi kad sve prodavnice danas rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA