KARAĐORĐE JE BIO SLOBODA, A MILOŠ JE BIO DRŽAVA! Evo šta je još Vučič poručio Srbima na SRETENJE (FOTO)

Povodom Dana državnosti o dometima i značaju Sretenjskog Ustava na svečanoj akademiji u Kragujevcu govorio je predsednik Vlade Aleksandar Vučić. On je istakao da su Srbi imali veru kada su donosili najvažnije odluke u istoriji , a to je da budu slobodni i da tu slobodu ozakone

  • 32

Ako je Karađorđe bio sloboda, Miloš Obrenović je bio država, na Karađorđu smo naučili šta je etika, na Milošu šta je politika, rekao je danas u besedi povodom praznika Sretenje premijer Aleksandar Vučić.

SVETSKE SILE ČESTITALE SRBIMA SRETENJE! Evo šta su MOĆNICI poželeli Srbiji za DAN DRŽAVNOSTI (FOTO)

"Karađorđe je postupao herojski, Miloš istorijski, pa ako se moralo radio je i ispod ličnog i narodnog dostojanstva, ali narod Srbije i Srbija su uvek u tim situacijama bili na dobitku", primetilo je Vučić u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Sterenja u Kragujevcu.

Citirajući Frojda, Konfučija i Ivu Andrića predsednik Srbije ODLIKOVAO zaslužne na SRETENJE! (FOTO)

Objašnjavajući kako je postupao Miloš Obrenović, naveo je da se trudio da uvek narod što duže drži u miru, te da je lukavtsvom dobijao ustupke za svoj narod i državu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Izbegavao je bitku s carskim vojskama kad god je mogao, nije želeo da dozvoli borbe koje bi donele poraze narodu, imao je urođenu spopsobnost orijentacije, a seljačkom lukavošću, mudrošću i brigom za Srbiju uspevao je zelju da sačuva", poručio je premijer.

Primetivši da je nepogrešivo znao kad treba popuštati, a kad zatezati, okarakterisao je Miloša kao rođenog vođu mase, pravog narodnog tribuna.

"Bio je autokrata, a to je nesto u čemu su Srbi uvek dodatno preterivali. Pričalo se o strašnom Milošu, čak je i on voleo da se o njemu tako priča, jer verovao je da samo ako se narod drži u stezi narod može mnogo da se postigne", naveo je Vučić ocenivši da je, kad je došlo vreme da se donosi ustav i tadašnji vladar Srbije doneo i jednu revolucionarnu odluku - birajući između plemstva i raje odlučio je da spahiluci treba da pripadnu onima koji na zemlji rade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

A Sretenjski ustav, dodao je, kao moderan evrospki akt, delimično je ograničio knjaževu vlast.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Да наравно само

    15. februar 2016 | 14:32

    Карађорђе је био Слобода Милош Држава а ви госп" Вучићу нисте ни једно ни друго!!

  • Jeretik

    15. februar 2016 | 14:20

    Vucicu koju mudrost imas ti , americku ?

  • caruga

    15. februar 2016 | 14:25

    nemogu da se otmem utisku da se OVAJ poredi sa Milosem!!!e ko je sve na slobodi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA