VUČIĆ I KIF SAGLASNI! Srbija i Britanija dobro sarađuju (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije primio je danas ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa kome je tom prilikom zahvalio na tome što je Srbija uključena u Fond britanske vlade za dobro upravljanje kao višegodišnji program za stručnu podršku sprovođenju političkih i ekonomskih reformi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Beogradu Denisa Kifa kome je tom prilikom zahvalio na tome što je Srbija uključena u Fond britanske vlade za dobro upravljanje kao višegodišnji program za stručnu podršku sprovođenju političkih i ekonomskih reformi u zemlji.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, namera Velike Britanije je da kroz Fond podrži liberalizaciju i modernizaciju različitih oblasti privrede, bankarskog i poreskog sistema, jačanje vladavine prava i demokratske odgovornosti, kao i reforme u drugim oblastima koje pripremaju Srbiju za članstvo u Evropskoj uniji.

Ambasador Kif je rekao da je Ambasada Velike Britanije ostvarila dobru saradnju sa ministarstvima Vlade Srbije i da se iz Fonda za dobro upravljanje sa 2,4 miliona funti trenutno finansira petnaest projekata, najviše onih usmerenih na projekte koji podržavaju ekonomski razvoj i unapređenje poslovnog okruženja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Vučić i ambasador Kif posebno su izdvojili značaj podrške novoosnovanoj Razvojnoj agenciji Srbije, boravak 10 sudija i drugih radnika srpskog pravosuđa u odgovarajućim institucijama u Velikoj Britaniji, kao i podršku reformi javne uprave u Srbiji.

Premijer Vučić i britanski diplomata razmenili su mišljenja i o situaciji u regionu, kao i drugim međunarodnim pitanjima, posebno o migrantskoj krizi.

Premijer je zahvalio Vladi Velike Britanije što je preko međunarodnih organizacija, poput Crvenog krsta i UNHCR, Srbiji namenila oko devet miliona evra. Na ovaj način za Srbiju je, posle Grčke, izdvojeno najviše sredstava za humanitarnu pomoć za zbrinjavanje izbeglica i migranata.

Premijer Vučić i ambasador Kif istakli su da je predstojeća poseta britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa Srbiji od velikog značaja za odnose dveju zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA