PONAŠATE SE PRIMITIVNO! Hašim Tači besan na opoziciju u Skupštini Kosova!

Kosovski ministar spoljnjih poslova Hašim Tači ne podržava postupke opozicije u kosovskom parlamentu. Smatra da takvo ponašanje nije dobro za razvoj demokratije na Kosovu i poziva opoziciju na dijalog

  • 32

Kosovski ministar spoljnjih poslova Hašim Tači izjavio je  da se opozicija ponaša primitivno i da nastavak takvog ponašanja nije dobar za demokratiju na Kosovu.

Tači je to rekao novinarima u Prištini nakon što su poslanici opozicije danas u Skupštini Kosova aktivirali suzavac i prekinuli zasedanje i dodao da je uputio opoziciji poziv na dijalog.

Tači je poručio da ni jedna snaga ne može da zaustavi razvoj institucija na Kosovu i da sa partnerima u Vladi Kosova rade na prevazilaženju situacije, bez obzira na današnju reakciju opozicije.

NA KOSOVU NIŠTA NOVO! Bačen suzavac u skupštini, letela JAJA na sve strane

On je pozvao sve na dijalog, ocenivši da ponašanje pozicije nije rešenje i da se treba distancirati od takvih postupaka.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Tači je rekao da su tačke koje su se našle na dnevnom redu današnje sednice direktno povezane sa pitanjem vizne liberalizacije za Kosovo i da je postupanje opozicije direktno poritiv budućnosti Kosova.

Nudimo dijalog i saradnju, imamo međunarodnu podršku i jedino rešenje je normalizacija stanja, poručio je Tači.

On nije direktno odgovorio na pitanje kada će doći na dnevni red njegov izbor za predsednika Kosova, istakavši da će se to dogoditi kada procene da je trenutak za takvio nešto i da će svečana sednica biti organizovana u predviđenom zakonskom roku.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Poslanik opozicione Alijanske za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi izjavila je novinarima da ova vlast nema legitimitet i da je to pokazao Ustavni sud Kosova, a da opozicija neće stati dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Ona je kazala da vlast pokušava da ilegalnim putem u alternativnim salama vode Kosovo dalje i demonstriraju tako snagu.

Kosovska opozicija traži ostavku Vlade Kosova, protivi se izboru Hašima Tačija za predsednika, ali i sporazumima o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    19. februar 2016 | 20:15

    Oteto prokleto ! Još će gore da vas zadesi Šipci

  • Illuminati

    19. februar 2016 | 13:20

    Hoces i njima organe da vadis !!! Vidi ti se u ocima kakav si zloban necovek !!!

  • Nista licno

    19. februar 2016 | 14:17

    Svi ste vi najobicniji primitivci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA