NACIONALIZAM NA BALKANU RASTE, A SVI ZATVARAJU OČI! Vučić ukazao SVETU na veliki problem

Premijer Aleksandar Vučić na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj u Londonu konstatovao je da je migrantska kriza uticala na rastuće nacionalističke tenzije na Balkanu na koje svi kako je naveo zatvaraju oči

Zemlje na Balkanu suočavaju se sa problemom rastućeg nacionalizma, izjavio je  premijer Aleksandar Vučić i primetio da svi zatvaraju oči pred tim fenomenom.

Vučić je u obraćanju na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj rekao da je migrantska kriza pokazala da region treba da sarađuje, ali i da je uticala na rastuće nacionalističke tenzije na Balkanu.

(VIDEO) NIJE NAS SRAMOTA ŠTO ŽIVIMO NA BALKANU! Evo šta je Vučić poručio sa SAMITA U LONDONU (FOTO)

"Činjenica je da to možete osetiti u svim zemljama, i samo politički slepa osoba može na to da zatvori oči", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija želi najbolje moguće odnose s ljudima i narodima na Balkanu, i uprkos tome što danas ima sumnji u budućnost regiona iz kojeg dolazimo, uveren je da je dobro što se sastajemo, razgovaramo, što se poštujemo i sarađujemo.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    22. februar 2016 | 14:09

    Ovaj proveli porasta nacionalizma se i te kako oseti. Dobro je što je premijer svim liderima regiona skrenuo pažnju na taj problem.

  • Marko

    22. februar 2016 | 15:45

    Naš Premijer je pokazao u više navrata, pruživši ruku pomirenja i Hrvatima i Bosancima da u Srbiji više nema nacionalizma. Druge okolne zemlje još nisu na tom nivou kao mi. Nacionalizam je jedno veliko ZLO. Treba ga iskoreniti.

  • Katica

    22. februar 2016 | 13:56

    Neophodno je konkretno rešavanje migrantske krize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA