ZELENO SVETLO ZA VOJSKU SRBIJE! Ovo su odluke Saveta za nacionalnu bezbednost (FOTO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle Sednice saveta bezbednosti dao je odobrenje ministru odbrane Nikoli Selakoviću da može u odsustvu predsednika da donese odluku o angažovanju vojske ukoliko za to bude potrebe

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je  odobrenje ministru odbrane Nikoli Selakoviću da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbednosnih izazova koji dolaze spolja.

To je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost saopštio ministar pravde Nikola Selaković i objasnio da to znači da i ministar odbrane, u odsustvu predsednika, može da donese odluku o angažovanju vojske, ukoliko za to bude potrebe, odnosno ako policija ne bude mogla sama da održi red i mir.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

"Državni organi, bezbednosne službe imaće dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki bezbednosni izazov i zaštite državni poredak i građane", rekao je Selaković novinarima.

Bezbednost građana i imovine je apsolutni prioritet i svi organi imaju obavezu da rade na njihovoj zaštiti.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Sednici su prisustvovali predsednik Vlade, ministri unutrašnjih poslova, pravde i odbrane, načelnik Generalštaba kao i direktori službi bezbednosti.

ZAKAZANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Balkanska ruta i MIGRANTI jedina tema

Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je juče predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu i sve složeniju situaciju u regionu.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je juče, posle sednice Biroa, da su sve bezbednosne i informativne službe u punoj pripravnosti i da će i Vojska Srbije, u skladu sa važećim zakonskim rešenjima, biti uključena u osiguranje višeg stepena bezbednosti zemlje.

Selaković je dodao da Srbija zbog povećanog priliva ekonomskih migranata neće podizati zidove, ali da će štititi sebe i svoje interese.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luda zemlja

    25. februar 2016 | 17:06

    Ne mogu da verujem sta sve piše ovde.... ko vama plaća da pišete ovakve komentare.... vi što podržavate ovakve odluke idite vi pa branite granice za 28 hiljade mesečno i ugovorom na šest meseci.... A dnevnice od 150 din, i riba iz konzerve za ručak... bolesna nacija skroz

  • PV RZ

    25. februar 2016 | 19:32

    Procitas komentare i razocaras se... 3 sablona i samo copy paste ... strasno...

  • Hestija

    25. februar 2016 | 23:47

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odobrenje da stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbednosnih izazova koji dolaze spolja.Kako svi tako i mi, Srbija je na pravom putu razvoja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA