PREKINUT HAOS U KOSOVSKOM PARLAMENTU! Počeo prvi krug glasanja za izbor kosovskog predsednika

Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj se raspravlja o izboru Hašima Tačija za predsednika, nastavljena je pošto su posalnici opozicije napustili salu

  • 5

Sednica kosovskog parlamenta na kojoj se raspravlja o izboru Hašima Tačija za predsednika nastavljena je pošto je bila  prekinuta jer su  poslanici Samoopredeljenja u dva navrata bacili suzavac. Kordoni policije čuvaju poslanike od pristalica opozicije. Skupštinsko obezbeđenje iznelo Albina Kurtija, Albuenu Hadžiu i Visara Imerija iz sale. Još četvoro opozicionih poslanika bilo je udaljeno sa sednice.

U nekoliko navrata opozicija je bacala suzavac i tako prekidala sednicu Parlamenta.

TENZIJE U PRIŠTINI - DA LI ĆE KOSOVO IZABRATI PREDSEDNIKA? Konačnu reč daju Srbi (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače sednica kosovskog parlamenta počela je sa sat vremena zakašnjenja kojoj su prisustvovali svi srpski poslanici i ministri, kao i poslanici opozicije.

Ranije danas na centralnom trgu, kod zgrada skupštine i vlade u Prištini,  obraćali su se lideri opozicije okupljenim pristalicama. Prema slobodnoj proceni bilo ih je oko 2.000 do 3.000.

Opozicija na Kosovu najavila je da neće dozvoliti da predsednik DPK, aktuelni zamenik premijera i ministar spoljnih poslova bude izabran za predsednika Kosova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, bez podrške srpskih poslanika, bilo glasanjem ili samo njihovim prisustvom u sali zbog kvoruma, nemoguće je izabrati novog predsednika Kosova.

Šef poslaničke grupe Liste "Srpska" je ranije za RTS rekao da još nema odluke o tome da li će srpski poslanici prisustvovati sednici, jer Srbi traže da se ispune njihovi uslovi i to uz međunarodnu garanciju.

Kosovski predsednik mora da bude izabran do 6. marta, inače će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

( Telegraf.rs / Izvor : RTS )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    26. februar 2016 | 12:41

    E ako glasaju za Tacija neka im on od danas pomogne. Zao mi obicnog naroda!

  • Rocky

    26. februar 2016 | 12:22

    Izabrace ga i srbi ce ga glasati cim su usli u salu. Dok narodu govore obrnuto. Zato srbima i ostalim manjinama na kosovu situacija je kakva je, nema se na koga osloniti dok ovi lazu narod.

  • coveculjak

    26. februar 2016 | 15:53

    Sta mislite ko im je naredio da udju u salu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA