NIJE REALNO DA OPOZICIJA IZAĐE NA IZBORE NA JEDINSTVENOJ LISTI! Čanak progovorio o izbornim koalicijama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da opozicija na izbore mora ići sa mnogo boljom idejom nego da isključivo ide protiv trenutnog stanja i kritikovanja SNS-a

Nije realno da opozicija na izbore izađe na jedinstvenoj listi, jednostavno jer se sa druge strane ne nalazi Slobodan Milošević, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

On je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" rekao da se oko Miloševića, posle 12 godina njegove vladavine, 2000. godine okupila i fokusirala svest da on mora da ode i tako je nastao DOS.

"Ovde sada imamo nekoliko godina vladavine SNS, ali su još uvek sveža sećanja na dugi niz godina vladavine DS i niz razočarenja koje je ta vladavina donela", smatra Čanak i dodaje da zbog toga opozicija mora ići sa daleko profilisanijom idejom o tome šta da se radi, a ne isključivo da se ide protiv trenutnog stanja.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

"Više kolona daje šansu da se više neopredeljenih građana uveri da imaju izbor da će glasati najzad za nešto, a ne protiv nečega", kaže Čanak.

Podseća da opoziciju ne čini samo LSV, DS "i još nekoliko stranaka" i navodi da je tu i Šešeljeva SRS, DSS i "ko zna koliko tih nekih desničarskih, proruskih i dobro finansiranih grupacija".

"Dakle, šta opozicija treba da uradi, to nije pitanje za neku apstraktnu opoziciju, nego za konkretne grupacije proevropske i demokratske orijentacije", smatra Čanak i dodaje da DS, koja je najviše insistirala na toj polarizaciji društva, u smislu - "mi smo prihvaćeni od strane sveta -oni nisu", "mi smo za Evropu - oni nisu", suočila sa najvećim padom, urušavanjem i cepanjima, kada su ti "oni" prešli na ovu stranu". Čanak smatra da se upravo zbog toga mora prvo definisati šta je to opozicija i na koju opoziciju se misli.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Ako se misli na proevropsku i demokratski orijentisanu opoziciju, ona prvo mora da razmisli o tome koja su njena istinska ubeđenja i da se preispita da li se njih i koliko drži. Velika je zabluda misliti da se politikom može baviti kao nekom stalnom trgovinom, gde je apsolutno sve na prodaju", istakao je predsednik LSV.

Dodao je da će Vojvodina, "naravno", biti tema koje će "biti puna usta kojekakvih predizbornih autonomaša".

"Ali izbori prođu, a tema Vojvodine ostaje. I daleko je važnije da ona po malo bude tema svakog dana između izbora, nego po ceo dan - ali samo za vreme kampanje", rekao je Čanak.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Komentari

  • Miki

    PO VASIM KOMENTARIMA NE RAZUMEM ZASTO KUKATE ZA SMANJENJE PLATA , PENZIJA,UVOZ MESA I UNISTENJE NASE STOCNE INDUSTRIJE? PONOVO PLACANJE TV, NAJVECA CENA GORIVA U REGIONU..... PLJUVANJE DA SU SVI "DRUGI" LOPOVI. ZIVELI!

  • Dobi

    Jaaaa-Nema tu sta da se razmislja jer se sve vidi.Oni prvi su uzivali slikajuci se,vezbali retoriku i sarm na tv-u,posebno kod Olje Beckovic a mi ko retardi bili odusevljeni.Kad se Vucic pojavio,videli smo kako treba da se ponasa i radi pravi premijer.On nema vremena da sedi po tv studijima i da blebece kao Tadic,Ceda,Pajtic.... da bi zabavljao dokone domacice.Ni ja Vucica nisam gotivila ranije ali sad me je stid same sebe kad vidim sta on radi i koliko se zalaze.Ovi su u odnosu na njega pravi trutovi i lezilebovici, kojima su pare pale s kruske,dok su se ljuljali u lezaljci.

  • Aleks_ au

    Nije normalno koliko jedes.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima