SRBIJA I SAD ZAJEDNO DO PUNE ISTINE O POGIBIJI SLAĐANE I JOVICE! Vučić dobio obećanje zvaničnika Pentagona! (FOTO)

Karpenter je istakao i da SAD vide Srbiju kao strateškog partnera i kao ključni faktor stabilnosti na Balkanu

Zamenik pomoćnika američkog sekretara za odbranu Majkl Karpenter izrazio je saučešće srpskom premijeru Aleksandru Vučiću povodom tragične pogibije službenika Ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića.

Kako je saopšteno iz vlade, premijer Vučić i zvaničnik Pentagona su se saglasili da je Srbiji i SAD-u zajednički cilj da se kroz istragu i razmenu informacija ustanovi puna istina.

Karpenter je takođe preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena premijeru Aleksandru Vučiću i narodu Srbije i istakao da SAD vide Srbiju kao strateškog partnera i kao ključni faktor stabilnosti na Balkanu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Visoki američki funkcioner je ponovio podršku Amerike evropskom putu Srbije.

Dvojica sagovornika su konstatovala da Srbija i SAD imaju dobru bilateralnu vojnu saradnju, kao i saradnju u oblasti bezbednosne politike, koja se ogleda i u podršci i aktivnom doprinosu Srbije međunarodnoj borbi protiv terorizma i drugih oblika ekstremizma i verskog fanatizma.

Premijer Vučić je naglasio da Srbija ostaje dosledna poziciji vojne neutralnosti, ali da je zadovoljna jačanjem političkog dijaloga i praktične saradnje sa vojskom SAD-a i posebno je zahvalio na ulozi KFOR-a u obezbeđivanju sigurnosti i bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpski premijer i zamenik pomoćnika sekretara za odbranu SAD razmenili su mišljenja i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima, uključujući i migrantsku krizu.

Premijer Vučić je zahvalio SAD na podršci i pomoći Srbiji da odgovori na izazove te krize.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA