KOGA BISTE ZAOKRUŽILI NA LISTIĆU DA SU DANAS IZBORI? Ove LISTE vodiće RAT za vaše GLASOVE

Stranke spremaju liste za aprilsku izbornu trku. Naprednjaci su čini se korak ispred svih jer sa svojim partnerima u nedelju predaju potpise za učešće na izborima, evo koje liste su najavile učešće u trci za glasove

Na predlog Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspustio je Skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore, koji će se zajedno sa lokalnim i pokrajinskim održati 24. aprila! Telegraf.rs vam predstavlja okvirne liste koje bi se mogle naći pred građanima kada na CVETI budu na svojim biračkim mestima.

TOMISLAV NIKOLIĆ RASPUSTIO SKUPŠTINU! Srbija DEFINITIVNO izlazi na IZBORE 24. APRILA

Izborna kampanja od momenta kada je Tomislav Nikolić stavio potpis na Ukaz o raspuštanju parlamenta zvanično je počela i trajaće 50 dana. Političke organizacije izborne liste dostavljaju Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije 15 dana pre izbora, a redosled na glasačkom listiću zavisiće od redosleda predavanja lista.

ČEKAJU NAS IZBORI NA SVIM NIVOIMA! Pastor i Gojković raspisuju ISTOG DANA pokrajinske i lokalne izbore

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

>>> SVE O IZBORIMA SAZNAJTE OVDE <<<

* LISTA SNS!

Prema najavama iz Srpske napredne stranke lista lista "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA POBEĐUJE" biće predata RIK-u već u nedelju i biće broj 1 na glasačkom listiću.

Lider naprednjaka u više navrata rekao je da će ta lista zajedno sa svim "koalicionim partnerima" nastupiti na republičkim, lokalnim i pokrajinskim izborima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nosilac ove liste je Aleksandar Vučić, a osim vodećih funkcionera SNS, pri vrhu će se naći i kandidati koalicionih partnera naprednjaka iz stranaka Rasima Ljajića, Milana Krkobabića, Aleksandra Vulina, Velimira Ilića, Nenada Popovića, Andreje Mladenovića, Vuka Draškovića, a na njoj će biti i neka imena koja nisu članovi partija, kao što je Miroslav Lazanski.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema informacijama, Ljajićeva SDPS dobiće 10 mesta u prvih 150, PUPS - 8 , PS - 5, NS - 4, SNP - 3, a Samostalni DSS jedan. SPO će sledovati jedan ili dva mandata.

>>> SVE O IZBORIMA SAZNAJTE OVDE <<<

* LISTA SPS-JS-ZELENI:

SPS-JS socijalisti još nisu kompletirali listu, a o raspodeli mandata sa koalicionim partnerima dogovoriće se do kraja nedelje.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prvi na listi biće lider socijalista Ivica Dačić, a među novim imenima u poslaničkom klubu SPS mogli bi da se nađu potpredsednik stranke Predrag Marković, bivši premijer Nikola Šainović, kao i Titov unuk Joška Broz.

Za sada je izvesno da će se pored JS, sa socijalistima na listi naći i "Zeleni Srbije", koji će imati tri imena u prvih 45 kandidata. Među njima će, pored predsednika stranke Ivana Karića, biti i direktor Instituta za šumarstvo Ljubinko Rakonjac. Pregovori se nastavljaju sa partijama Dušana Janjića i Nebojše Lekovića.

Foto:Telegraf.rs Foto:Telegraf.rs

* LISTA DS:

Na listi demokrata, koja će se zvati "Demokratska stranka - za pravednu Srbiju", na mestu broj jedan biće Bojan Pajtić, slede Dragoljub Mićunović, Nataša Vučković, Goran Ješić, Balša Božović i Gordana Čomić.

>>> SVE O IZBORIMA SAZNAJTE OVDE <<<

Koalicioni partneri dobili su po dva mandata u prvih 29, a na ovoj listi će, tako, biti i Zoran Živković i još jedan kandidat iz Nove stranke, najverovatnije Vladimir Pavićević ili Vesna Rakić Vodinelić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dva mandata dobila je i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a njihovi kandidati zauzeće 11. i 22. mesto na listi. Kandidati za poslanike biće i Veroljub Stevanović iz Zajedno za Šumadiju i Boško Ničić, Pokret za Krajinu.

* LISTA SDS-LDP-LSV:

U savezu SDS-LDP-LSV kako kažu još nije utvrđen redosled na izbornoj listi i još uvek pregovaraju o kvotama.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

* LISTA DVERI - DSS:

Na izbornoj listi koalicije DVERI-DSS prva na spisku je Sanda Rašković Ivić, ali će Dveri imati jednog više kandidata u prvih petnaest.

Od nestranačkih kandidata, prolazna mesta na listi, u slučaju da savez preskoči cenzus, imaće Dejan Mirović, bivši funkcioner SRS i politički analitičar Đorđe Vukadinović. Od kadrova DSS tu su Slaviša Ristić, Dragan Maršićanin, Gorica Gajić, Dragana Trifković...

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

* LISTA SRS:

Listu radikala predvodiće, logično, Vojislav Šešelj, a u vrhu će biti i Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milovan Bojić, general Božidar Delić...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ostalo je još da se vidi s kim će i kako pred građane Levica Srbije na čelu sa Borkom Stefanovićem, ali i pokred "Dosta je bilo" Saše Radulovića, dok poučeni ranijim izborima nije nemoguće da se još neka lista u vidu grupe građana ili koalicija pojavi pred biračima!

>>> SVE O IZBORIMA SAZNAJTE OVDE <<<

(Č. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA