SRBI NE VOLE HILARI KLINTON - SANDERS ILI DONALD TRAMP ZA PREDSEDNIKA! Srpski lideri OTKRILI koga žele u BELOJ KUĆI

Iako imaju pune ruke posla u Srbiji jer je kampanja uzele zamah, domaće političare smo barem na kratko odveli do Amerike da bi nam otkrili svoje kandidate za pobedu na tamošnjim predsedničkim izborima, s obzirom na to da je kampanja u punom jeku, evo šta su nam rekli "za koga bi glasali"

  • 40

Podele u Srbiji su toliko česte i izražene su na svim niovima, a tako na ulici, kod kuće, u Skupštini možemo čuti česta sukobljavanja mišljenja. Srbi se tako dele na "ZVEZDAŠE" i "PARTIZANOVCE", na komuniste i četnike, na demokrate i desničare. Ovih dana jedna takva podela aktuelna je i u najmoćnijoj zemlji sveta - SAD. Tamo se lideri republikanaca i demokrata bore da postanu zvanični kandidati svojih stranaka za predsednika Amerike i za svoju kancelariju u Beloj kući. Telegraf.rs pitao je srpske političare, koji su takođe u izbornoj kampanji za koga "navijaju" i kom američkom političaru bi "dali svoj glas"!

SANDERS POČISTIO KLINTONOVU: Značajna pobeda na izborima u Mejnu

Srbija i SAD imaju nešto zajedničko, barem kada su dešavanja na političkoj sceni u pitanju - izbornu kampanju.

KRUZ I SANDERS SU SE VRATILI U TRKU: Politički cirkus se nastavlja danas, evo šta očekivati

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Americi se odvijaju stranački izbori na kojima će biti izabrana dva imena koja će ući u trku za predsednika SAD, u njima su kandidati Donald Tramp i Ted Kruz (u REPUBLIKANSKOJ stranci), a s druge strane u DEMOKRATSKOJ stranci ljutu bitku biju Hilari Klinton i Berni Sanders.

>>> SVE O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U SAD SAZNAJTE OVDE <<<

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izborna kampanja u Srbiji zvanično je počela i stranke se utrkuju koja će prva da ode do RIK-a i preda svoju izbornu listu, kako bi zauzela što bolje mesto na glasačkom listiću, za sada je poznato da će prvo mesto zauzeti lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje!", a na drugom mestu biće lista "Za pravdenu Srbiju - Demokratska stranka".

I dok srpski političari kreću u borbu za svaki glas, kampanja u SAD je već u petoj brzini. Telegraf.rs je pitao stranačke funkcionere u Srbiji: "Za koga bi glasali na američkim izborima?"

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šef SNS u raspuštenoj Skupštini Srbije Zoran Babić kaže za naš portal da će "glasati" za onog ko je bolji za Srbiju.

- Ne bih mogao da Vam odgovorim jer nisam državljanin Amerike ali ko god da pobedi voleo bih da ima dobre odnose sa Srbijom - kaže on.

Printskrin: Telegra TV Printskrin: Telegra TV

Lider Jedinstvene Srbije i koalicioni partner SPS-a Dragan Marković Palma nije bio rad da se bavi izbornom kampanjom u SAD jer kako je naveo ne razmišlja o Americi, razmišlja samo o Srbiji.

- Ne zanima me izborna kampanja u SAD, u mom fokusu je kampanja u Srbiji i bavim se samo Srbijom - kaže on.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Potpredsednik socijalista i bivši ministar Branko Ružić za naš portal kaže da ima svog favorita na izborima.

- Glasao bih za demokratu Bernija Sandersa - kao iz topa rekao nam je funkcioner SPS-a.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Američkog demokratu na izborima u SAD podržao bi i demokrata iz Srbije.

- Berni Sanders bio bi moj izbor - kaže funkcioner DS-a Branimir Kuzmanović za naš portal, a sa njim u oceni slaže se i doskorašnji poslanik Marko Đurišić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Jedan od najstarijih poslanika u Skupštini Srbije Momo Čolaković iz PUPS-a otkrio nam je svog favorita u Americi.

- Glasao bih za Donalda Trampa, svoj glas bih dao i dami, ali pošto je to u pitanju Hilari Klinton koju u Srbiji ne pamte po dobrom i ne vole je, prednost dajem Trampu - kaže on.

Foto: AP/Tanjug, Marko Todorović Foto: AP/Tanjug, Marko Todorović

Čolaković, ipak nije usamljen, jer je lider SRS-a Vojislav Šešelj ranije, javno na svom Tviter profilu izjavio da u trci za predsednika Amerike podržava Donalda Trampa.

Ako je suditi prema političarima, u Srbiji bi barem prema ovoj kratkoj anketi  Hilari Klinton izgubila izbore, a pobedu bi odneo demokrata Berni Sanders. Ipak, sve je na građanima SAD koji će svoj konačan sud dati 8. novembra 2016. godine.

>>> SVE O IZBORIMA U SRBIJI SAZNAJTE OVDE <<<

(Čedomila Đurić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA