KO BI POBEDIO DA SU DANAS IZBORI? Srpski političari PREDVIĐAJU ko "ulazi" u Skupštinu. Njihovo PROROČANSTVO je šokiralo sve

Prema očekivanjima funkcionera SNS-a, SPS-a, JS-a i PUPS-a ove stranke zauzeće 230 mesta u Skupštini Srbije, od 250... Što znači da će ostale stranke "morati da se bore" za preostala mesta, a njih je tačno 20!

Srbija će posle 24. aprila dobiti nov saziv Skupštine Srbije koja će izabrati novu Vladu, a ko će biti u njoj zavisi isključivo od građana koji će na CVETI svoj sud reći zaokruživanjem broja na glasačkom listiću. Stranke su krenule da predaju svoje izborne liste, kao i u kampanju, a za Telegraf.rs partijski funkcioneri "predviđaju" broj mandata koje će njihova stranka osvojiti!

SVE VIŠE GLASAČA: U birački spisak upisano 7.000.095 birača, 240.000 više nego 2014.

Najnovija istraživanja "Faktora plus" pokazuju  da bi se posle 24. aprila u Parlamentu našlo svega nekoliko lista, a najviše uspeha bi barem prema istraživanjima imao SNS, zatim SPS i DS.

KO BI POBEDIO DA SU DANAS IZBORI?! Najnovije istraživanje donelo je Srbiji šokantne podatke

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Telegraf.rs pitao je srpske političare koji već imaju pune ruke posla zbog započete izborne trke kakva je njihova izborna prognoza i koliko bi njihova stranka osvojila mandata.

>>> SVE O IZBORIMA U SRBIJI SAZNAJTE OVDE<<< 

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Njihova predviđanja su iznenađujuća, a prema očekivanjima funkcionera SNS-a, SPS-a, JS-a i PUPS-a ove stranke zauzeće 230 mesta u Skupštini Srbije, od 250... Što znači da će ostale stranke "morati da se bore" za preostala mesta, a njih je tačno 20!

KOJU STRANKU "VOLITE" NA FEJSU? SNS ima najviše pratioca, socijalisti su lenji, a evo koje stranke RASTURAJU u LAJKOVIMA

Printskrin: Telegra TV Printskrin: Telegra TV

Šef SNS, u sada već raspuštenoj Skupštini Srbije, Zoran Babić nije bio rad da prognozira uspeh izborne liste kojoj pripada, ali je kako kaže ubeđen u ubedljivu pobedu liste koju predvodi Aleksandar Vučić.

- Ne želim da se bavim nagađanjima, to je neozbiljno. Mi se bavimo ozbiljnim stvarima koje radimo za Srbiju. Zbog toga ćemo i ubedljivo pobediti - kategoričan je Babić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Budući da Skupštinu Srbije čini 250 narodnih poslanika, ubedljiva pobeda znači osvajanje bar 126 poslaničkih mesta za listu SNS na izborima.

Funkcioner SDS-a Marko Đurišić kaže za naš portal da su "izbori rulet i da nije zahvalno predviđati njiov rezultat".

Foto: Tanjug / Filip Krainčanić Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

Poslanik penzionera (PUPS ) Momo Čolaković otkrio nam je da očekuje devet mandata.

- Sve zavisi od izbora. Mi imamo petnaest kandidata, a očekujem da će naša stranka imati bar 9 poslanika u Skupštini Srbije - ističe Čolaković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svoju optimističnu prognozu dao je i lider JS i koalicioni partner SPS-a Dragan Marković Palma koji se nada da će njegova lista dobiti šest mandata više u odnosu na prethodni izborni rezultat.

- Očekujem pedeset mandata, imali smo četrdeset četiri. Trebalo bi da dobijemo više jer imamo snažan alibi. Napravili smo proevropsku Vladu, doveli investitore, sprovodili smo socijalnu pravdu - kaže on.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Skoro identičnu prognozu kao svoj koalicioni partner dao je i Branko Ružić, potpredsednik socijalista i bivši ministar.

- Očekujem da naša lista dobije četrdeset pet do pedeset mandata - kaže Ružić za Telegraf.rs.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I Demokrate veruju u optimističan izborni rezultat.

- Nadam se da ćemo dobiti više od deset odsto koliko nam neka istraživanja daju -  kaže funkcioner DS-a Branimir Kuzmanović za naš portal.

Na osnovu predviđanja političara barem prema ovoj kratkoj anketi može se zaključiti da njihova očekivanja nisu nerealna i da se uglavnom poklapaju sa dosadašnjim istraživanjima i rezultatima sa prethodnih izbora. Ipak, konačnu reč daće birači i građani Srbije 24. aprila.

(Č. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cveta

    20. mart 2016 | 16:39

    Ako je ovakav vid prognoze tačan Srbija nakon izbora ide u progres.Napred SNS...

  • Boba

    20. mart 2016 | 16:34

    SNS naravno.

  • Dane

    20. mart 2016 | 16:53

    Pobedila bi Srpska napredna stranka, kao sto ce ubedljivo pobediti i 24.aprila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA