RIK IZRAČUNAO: Nabavka glasačkih kutija, lampi i spreja KOŠTAĆE 53,5 miliona dinara!

Za predstojeće izbore 24. aprila predviđen je trošak od 53,5 miliona dinara za nabavku glasačkih kutija, uv lampi i flašice spreja, saopštila je Republička izborna komisija

  • 14

Republička izborna komisija usvojila je odluku o pokretanju javne nabavke za glasačke kutije, uv lampe i flašice spreja za predstojeće izbore 24. aprila, za šta je predviđen trošak od 53,5 miliona dinara.

Za nabavku glasačkih kutija predviđeno je tri miliona dinara, pet i po miliona za uv lampe, a najveća sredstva od 45 miliona dinara predviđena su za flašice spreja.

RIK je usvojio i uputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike na teritoriji Kosova, "kao neotuđivom delu Srbije, u situaciji gde bez saradnje sa Misijom OEBS nije moguće garantovati bezbedno sprovođenje izbora na KiM".

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

RIK je usvojio i odluku o naknadama i drugim troškovima po kojoj članovi i zamenici članova RIK-a u stalnom sastavu za angažovanje imaju nadoknadu od 75.000 dinara mesečno, od dana raspisivanja izbora, odnosno 4. marta, do okončanja izbornih radnji.

Predsednik i sekretar RIK-a i njihovi zamenici imaju za 30 odsto višu naknadu.

Članovima i zamenicima članova u proširenom sastavu pripada naknada koja ne može biti veća od 75.000 dinara mesečno i ona će biti isplaćena po okončanju izbornih radnji.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шумадинац

    9. mart 2016 | 09:46

    A šta je sa UV Lampama od prošlih izbora,možda treba baterije da se promene,kakvi ste vi LOPOVI!

  • Pravedni

    9. mart 2016 | 09:47

    Gde su stare kutije i UV lampe ito su pokrali. Ovako se pare perupred svake izbore!

  • Radoslav

    9. mart 2016 | 09:32

    Zasto se nekoriste kutije od pre 4 godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA