MAJKU VAM KOMUNISTIČKU, NEMATE VI SUZAVCA KOLIKO SRBIJA IMA SUZA! Ove reči Vuka Draškovića o 9. MARTU šokirale su Srbiju

Evo kako se lider SPO-a seća 9. marta i šta mu sve prolazi kroz glavu kada se seti demonstracija koje su zauvek promenile Srbiju

Pre 25 godina narod u Beogradu usprotivio se vlasti Slobodana Miloševića i jurnuo u borbu za slobodu i demokratiju u Srbiji! Demonstracije je predvodio Srpski pokret obnove i njen lider Vuk Drašković, a na beogradske ulice izašlo je 100.000 ljudi. Telegraf.rs vas podseća šta je "GOSPODAR TRGOVA" za naš portal pisao o ovom istorijskom danu za Srbiju!

SLOBA JE SLAO TENKOVE NA NAROD! Sećate li se 9. MARTA - dana kada su Srbi krenuli u JURIŠ protiv petokrake?! (VIDEO)

Autorski tekst Vuka Draškovića koji je za naš portal napisao povodom obeležavanja 21. godišnjice 9. marta prenosimo vam u celosti:

ZBOG DRAGANE ZA SRBIJU JE ČUO CEO SVET! Ponosno sa TRI PRSTA hodala je ispred policije dok su je tukli i polivali vodom (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Živi, kažu, samo ono što ne može da umre u čovekovom sećanju.

Kao da se to zbiva ovoga časa, vidim opšti napad oružane sile na goloruki narod na Trgu republike. Kao opruga, koja se sabija, ljudi uzmiču, gaze jedni druge. Sa balkona Narodnog pozorišta, tada komandujem JURIŠ i opruga se odapinje u suprotnom smeru…

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na Trgu sam, sa otetim policijskim pendrekom u ruci, a ne znam šta će mi. Sa motkom u ruci, jedna devojka juri policajca bez kape, a seljak neki, sav mokar od mlazeva vodenog topa, trči Trgom i pita gde mu je kapa. Mladić se hrve sa policijskim vučjakom, koji mu kidiše na grlo… na asfaltu posrće konj i policajac pada sa njega… momak kao od brega odvaljen, trlja oči i psuje: “Majku vam komunističku, nemate vi suzavca koliko Srbija ima suza…!“

Pred Skupštinom, grupica demonstranata gvozdenim šipkama kreće na razoružanog policajca priteranog uza zid. „Ne“, galamim i on, gologlav, beži prema parku. Neko mi javlja: Sad su ubili jednog dečka (Branivoja Milinovića). Javljaju mi da je ubijen i jedan policajac (Nedeljko Kosović). Javljaju mi i da naše pred TV-Bastiljom čekaju mitraljezi…

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sećam se toga i mnogo čega još dramatičnog što se dogodilo 9. marta `91. Svog hapšenja i odvođenja u zatvor, kad su tenkovi komunističke vojske, okupirali Beograd i ugasili pobunu (samo privremeno) ne želim ni da se sećam.

Toga, istorijskog i nezaboravnog 9. marta, jedna Srbija, iako tada manjinska, zatražila je Evropu i mir, rekla je hrabro ne ratu i ubijanju Jugoslavije. Devet narednih godina, ta Srbija se uvećavala, kao grudva snega otisnuta niz strminu, i narasla u lavinu koja je zatrpala Slobodana Miloševića. To nije moja zasluga. To je zasluga onih stotina hiljada najboljih i najhrabrijih, o koje se Srbija njihove pobede, ova Srbija, najteže ogrešila. Ni taj greh nije moj", napisao je lider SPO-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fer

    9. mart 2016 | 14:37

    Vuče, i ti jado imaš nešto protiv komunizma koji te je postavio na tron. Da nije bilo komunizma ti bi bio pastir u okolini Gacka, a ovako zamajavaš građane Beograda.

  • Baltazar

    9. mart 2016 | 14:30

    Izdajica srpskog roda!

  • Sima

    9. mart 2016 | 14:32

    MAJKU VAM KOMUNISTIČKU, NEMATE VI SUZAVCA KOLIKO SRBIJA IMA SUZA! Ove reči Vuka Draškovića o 9. MARTU šokirale su Srbiju, reče Vuk i onda postade Miloševićev Ministar Inostranih Poslova. Sagradi velelepnu kuću u Košutnjaku, rasturi stranku i zaboravi sve. Usput postavlja članove Upravnih odbora državnih preduzeća sa suprugom Danicom. Jadni smo mi koji smo u sve gore rečeno poverovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA