TAČI O OPTUŽBAMA DA JE TRGOVAO ORGANIMA: Ne plašim se Specijalnog suda!

On je negirao tvrdnje da je umešan u trgovinu organima, ističući da su ti izveštaji "luda izmišljotina"

  • 14

Nedavno izabrani kosovski presednik Hašim Tači tvrdi da se ne plaši Specijalnog suda za ratne zločine počinjene na Kosovu, ističući da su on i OVK kršili samo diskriminišuće zakone Slobodana Miloševića.

On je, u intervjuu bečkim dnevnicima „Standard“ i „Prese“, kazao da je uspostavljanjem suda, Kosovo pokazalo da poštuje svoje međunarodne obaveze.

DOLIJALA ZMIJA: Hašim Tači na optuženičkoj klupi zbog trgovine organima!

- Ceo proces uspostavljanja suda je od mene iniciran, a vođen je i zaključen dok sam bio premijer. Nemam šta da krijem i podržavam u potpunosti sud - rekao je on.

Tači ističe i da je uspostavljanje specijalnog suda mogućnost da se Kosovo i OVK oslobode nepravednih optužbi i spekulacija.

A GDE BI ZMIJA NEGO U ŠUMU: Evo kako Hašim Tači održava kondiciju! (FOTO)

On je negirao tvrdnje da je umešan u trgovinu organima, ističući da su ti izveštaji "luda izmišljotina":

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Mi nemamo šta da krijemo i zbog toga je kosovska skupština usvojila osnivanje specijalnog suda. To sam lično podržao, jer u tome vidim prednost za Kosovo. Time bi konačno rešili takve optužbe - objasnio je.

Tači otkrio šta se dešavalo pre glasanja u Kosovskom parlamentu!

Na konstataciju da je glavni tužilac novog tribunala najavio da niko neće uživati imunitet i pitanje da li se brine da će bivši članovi OVK i on lično biti na "meti" suda, Tači je rekao da ne bi trebalo prejudicirati postupke pred tim sudom.

- OVK nije prekršila međuanrodna pravila. Mi smo samo kršili zakone srpskog vlastodršca Slobodana Miloševića, i na to sam ponosan - naglasio je on.

KAKO JE HAŠIM TAČI POSTAO MOLOTOVLJEV PREDSEDNIK: Na vlast došao uz suzavac i vatromet! (FOTO)

Na pitanje da li planira uskoro susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Tači je kazao da će u aprilu u Prištini biti održana ceremonija preuzimanja dužnosti, na koju će pozvati Nikolića.

- Pozvaćemo i druge predsednika regiona, ali i njega. Ja sam se sa njim sretao i na drugim skupovima i događajima, tako da to neće biti ništa nepoznato za Nikolića - kaže Tači.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. mart 2016 | 23:56

    U SRBIJI NAROD MORA DA SHVATI DA JE GOSPODIN TACI ZA NASE ZAPADNE PRIJATELJE AMERE I NATO HEROJ I DA NECE DOZVOLITI NIKAKVO VISEGODISNJE LEZANJE U ZATVORU KAKO NJEGOVO TAKO I OSTALIH UCK TRGOVACA ORGANIMA.TAKODJE NIKO NESHVATA MOC NOVCA DOBIJENOG OD NARKOTIKA GDE SU ONI VODECI U EVROPI-RADI SE O MILIJARDAMA EURA!!! A KORISNICI KOKAINA SU ZAPADNA ELITA !!!!!!

  • tamo negde u tudjini

    9. mart 2016 | 23:24

    Naravno da nije kriv, kad pobije sve svedoke, sad ce samo da nestaju

  • Suza

    9. mart 2016 | 23:58

    Mnogo je samouveren. Pare vrte gde burgija nece. Ako pare ne pomognu uvek dolazi u obzir i ona druga solucija, pomocu koje je Haradinaj oslobodjen. Samo "sklonis" svedoke i slobodan si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA