(VIDEO) IŠLI SMO NA SLOBIN GROB! Ljubio se KRST, MILOVAO se Milošević po obrazu i pravio SELFI (FOTO)

Prošla je decenija od smrti bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije, Slobodana Miloševića. Kao i svake tako i ove godine odali su mu počast njegovi saborci, prijatelji i mnogobrojni građani, evo kako je bilo u Požarevcu

  • 75

Slobodan Milošević umro je  u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala tačno pre deset godina. Osnivača SPS-a, bivšeg predsednika i prema rečima Ivice Dačića najupečatljivije figure XX veka, građani čini se nisu zaboravili.

Na njegov grob pristizali su od ranih jutarnjih sati, bilo je čak i dece. Slobu nisu pustili u zaborav ni njegovi najbliži saradnici.

DA LI JE SLOBA UMRO ILI JE UBIJEN LEKOM PROTIV LEPRE U HAGU? Smrt Miloševića u ćeliji najveća je TAJNA Haškog tribunala

Iako je Telegraf.rs poranio da stigne pre svih u porodičnu kuću gde je sahranjen Slobodan Milošević,  preduhitrio nas je Aleksandar Vulin koji je prvi stavio venac na grob poručivši da je Milošević iznad svega voleo Srbiju i svoju porodicu i da je zbog toga surovo kažnjavan. 

Foto: Tanjug/Pokret socijalista Foto: Tanjug/Pokret socijalista

ZBOG SLOBE ME JE MAJKA PITALA ČIJI SI ČOVEK? BIO JE SVE SAMO NE OBIČAN! Kusturica otvorio dušu i rekao šta misli o Miloševiću

Nakon Vulina ubrzo su počeli da se ređaju i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, advokat Miloševića Toma Fila, Nikola Šainović, Milovan Bojić, kao i predstavnici veterana svih ratova.

Vojislav Šešelj je po odavanju pošte  Slobodanu Miloševiću rekao da će ostati upamćen po junačkoj borbi u Haškom tribunalu koja treba u knjizi istorije da bude ispisana zlatnim slovima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Slobodana su ubili u Hagu jer mu nisu davali da se adekvatno leči.  Iako smo se često sukobljavali, mi želimo da ga pamtimo po njegovoj borbi u tom sudu. Njegovoj porodici i njemu je učinjena velika nepravda. On je trebao kao predsednik jedne zemlje da se sahrani u Aleji velikana. Pred smrt mi je rekao da ga opterećuje šta će biti sa njegovom porodicom - rekao je on i nazvao Ivicu Dačića koji se nije pojavio ni ove godine na grobu izdajnikom, a kako ističe to lično mu je za Dačića rekao Milošević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Srbija se nepravedno odrekla i nepravedno zaboravila Slobodana Miloševića, a država se krajnje nedolično ponela prema bivšem predsedniku kada nije dozvolila da bude sahranjen kao državnik- razočarano je kazao Milutin Mrkonjić koji na svaku godišnjicu posećuje grob svog prijatelja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

– Velika je sramota za Srbiju što je svog predsednika izručila Hagu. To je presedan- kaže Toma Fila dodajući da ga je i samog sramota zbog takvog čina naše zemlje. Na opaske da Ivica Dačić ne dolazi na godišnjice svog partijskog oca, Fila je odgovorio da nije bitno ko od socijalista dolazi na grob jer  je kako je naveo bitno da uvek neko iz SPS-a dolazi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

– Milošević će ostati upamćen po mirovnim sporazumima na Balkanu, kao čovek koji je učinio da promena međunarodnih odnosa donese što manje posledica – rekao je Nikola Šainović koji je  obišao grob Slobodana Miloševića, prvi put nakon puštanja iz Haškog tribunala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Inače, naša ekipa nije videla da je neko od članova porodice Milošević prisustvovao obeležavanju godišnjice. Prema rečima lidera radikala prošle godine bila je Miloševićeva snajka sa sinom ali ove godine, barem dok smo mi bili tamo, ona se nije pojavila.

Bivši predsednik Srbije i Jugoslavije umro je  od infarkta u 64.godini, tokom suđenja u Hagu  za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pošto gradske i državne vlasti nisu dale dozvole koje su tražili porodica i visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS) da se Milošević sahrani u Beogradu uz državne počasti, sahranjen je u dvorištu porodične kuće svoje supruge Mirjane Marković u Požarevcu.

( Čedomila Đurić )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzigi

    11. mart 2016 | 18:12

    Sta rece onaj? Kaze "ostace upamcen po mirovnim sporazumima"!! Hahahaha!!! Dobar vic.

  • Dragan

    11. mart 2016 | 18:14

    Izazvao građanski rat, milion izbeglica, hiljade poginulih, vratio nas 50god.. Ništa drugo ne treba. Samo je lopovima i prevarantima bio dobar.

  • BALKANSKI SPIJUN

    11. mart 2016 | 17:14

    Jel bio onaj mali sto je na gajbicama zaradio MILIONE...??? dok smo mi mladi pravili samo 6 maraka na mesec dana koje je inflacija jela svali sat.... sad se mi vucamo po svetu da zaradimo za zivot a mali Marko kupio zgrade i zgrade u Moskvi i renta diskotekama zaradjujuci i vise miliona ..... moreeeeee sihterrr bagro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA