ODRŽANA ŠETNJA ZA ZORANA: Boris Tadić i Čedomir Jovanović na čelu kolone (FOTO)

Jovanović je novinarima rekao da je 12. mart za celu zemlju dan u kojem razmišljamo o onome što smo izgubili, ali i da 12. mart i Zoranova žrtva simbolizuju za šta moramo da se borimo dok stojimo na nogama

Liberalnodemokratska partija i Socijaldemokratska stranka danas su "šetnjom za Zorana", polaganjem cveća i paljenjem sveća u dvorištu Vlade Srbije odali poštu ubijenom premijeru Srbije Zoranu Ðinđiću.

METAK KOJI JE UBIO SRBIJU! Pre 13 godina ostali smo bez VIZIONARA - UBIJEN JE Zoran Đinđić!

Na čelu kolone, koja se od Simine ulice kretala do Vlade Srbije, bili su lideri LDP-a i SDS-a, Čedomir Jovanović i Boris Tadić, kao i Nataša Mićić, Nenad Milić...

Jovanović je novinarima rekao da je 12. mart za celu zemlju dan u kojem razmišljamo o onome što smo izgubili, ali i da 12. mart i Zoranova žrtva simbolizuju za šta moramo da se borimo dok stojimo na nogama.

- Ne znam da li 12. marta više žalimo Zorana ili u njemu tražimo motivaciju za ono što on nije uspeo da uradi, a mi posle 13. godina još pokušavamo - rekao je Jovanović. On je istakao da je Srbija danas podeljena zemlja, umorna od lutanja, koja gotovo da više nema snage za taj "korak od kojeg ne sme da odustane".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Jovanović je dodao da je jedna od Ðinđićevih osobina bila da se beskompromisno bori za svoje ideale i vrednosti, i istakao da veruje da ih svi delimo i danas.

- Želimo da Srbija bude srećna zemlja, a ona neće biti srećna ukoliko bude bežala od problema kojima je Ðinđić išao u susret. Ona sreću i mir neće pronaći dok se ne stavi tačka na 12. mart - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kako je rekao, Ðinđićeve ubice su u zatvoru, ali "smo još pritisnuti pitanjem od kojeg ne smemo da odustanemo - šta je pozadina zločina i koje su snage i interesi otvorili mogućnost da Ðinđića izgubimo u atentatu".

Lider SDS-a Boris Tadić rekao je da treba učiniti napor da se ovaj dan ne pretvori u komemoraciju već u podršku životu jer je i Ðinđićeva ideja i filozofija bila borba za život.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Zoranova ideja bila je ideja života, on je imao energije, hrabrosti i proizvodnju ideja. Njegova borba je bila borba za život i ako od nje odustanemo, nema budućnosti za ovu zemlju - rekao je Tadić.

On je dodao da mu je žao što danas sa njima nisu svi koji su devedesetih bili zajedno jer je siguran da bi i Ðinđić to želeo, ali da će biti prilike za to naredne godine.

Upitan zašto nisu svi zajedno odali poštu Ðinđiću, Tadić je rekao da ne želi da ulazi u takvu debatu i da danas neće nikog da optužuje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    12. mart 2016 | 14:21

    I Tadić i Čeda su izdali sve ono za šta se Đinđić borio.

  • tiki

    12. mart 2016 | 14:28

    Jos kada bi se pridrzavali politike koju je Djindjic vodio, ne bi bili sad gde jesu... propali!!!

  • psiholoskinja

    12. mart 2016 | 14:19

    Kakav apsurd... oni ni danas ne mogu zajedno! #dsdno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA