TREBAJU LI SRBI DA VOLE PRINCA ČARLSA? Evo šta je BRITANSKI MONARH uradio za HILANDAR, a Srbija mu to NEĆE ZABORAVITI!

Prilikom katastrofalnog požara koji je zahvatio HILANDAR princ Čarls istakao se kao najveći dobrotvor i za potrebe obnove ove svetinje poklonio je 650.000 funti

  • 33

Princ od Velsa Čarls sa svojom suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola večeras stiže u Beograd gde će ih dočekati premijer Aleksandar Vučić. Sletanjem aviona BRITANSKOG MONARHA na beogradski aerodorom Nikola Tesla počinje dvodevna poseta britanskog princa Srbiji. Telegraf.rs vam donosi priču o njegovoj pomoći obnovi SRPSKE SVETINJE koju mu Srbi nikada neće zaboraviti!

TREBA LI PRINCU ČARLSU DA POKAZUJEM HRVATSKE ZLOČINE?! NEĆU, SRBI SU GOSPODA! Vučić oštro odgovorio Zagrebu

Britanski princ Čarls sa suprugom Kamilom posetiće Srbiju u okviru turneje po zapadnom Balkanu. Biće to osma poseta princa Čarlsa ovom regionu i ujedno prva zvanična poseta vojvotkinje od Kornvola.

MISTERIJA HILANDARA STARA 11 GODINA: Da li je neko namerno zapalio srpsku svetinju?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Princ od Velsa je 1978. godine, kao 29-godišnjak, posetio Jugoslaviju, kada je boravio u Beogradu, Splitu i Dubrovniku, a u Igalu ga je primio i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, na čiji je poziv i došao u Jugoslaviju.

ČARLS I JA SMO KUMOVI I IŠLI SMO ZAJEDNO U ŠKOLU! Srpski kralj OTKRIVA svoju "vezu" sa PRINCOM OD VELSA (FOTO)

Sam Čarls više puta posetio i manastir Hilandar na Svetoj gori, a organizovao je i akcije za prikupljanje dobrovoljnih priloga za obnovu manastira koji je nastradao u požaru.

Prilikom katastrofalnog požara koji je zahvatio HILANDAR princ Čarls istakao se kao najveći dobrotvor i za potrebe obnove ove svetinje poklonio je 650.000 funti!

Foto: Flickr/pantevski Foto: Flickr/pantevski

Princ Čarls je stalni posetilac Svete gore, najčešći manastir u kojem provodi vreme je Vatoped, još od 1996. godine kada je prvi put bio gost pravoslavnog bratstva na ovom poluostrvu.

OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE AKO SRETNETE PRINCA ČARLSA: Pravila kojih se pridržava PRINC OD VELSA su veoma OŠTRA!

Otac princa Čarlsa, princ Filip, sadašnji vojvoda od Edinburga, bio je pravoslavac pre stupanja u brak sa princezom Elizabetom, sadašnjom Britanskom kraljicom. Biografi kraljevske porodice navode da je ženidbom Filip prestao da zvanično bude pravoslavac, ali da nikada nije prestao da se krsti, čak i na javnim mestima, kao pripadnik ove veroispovesti.

Foto: Wikimedia/PetarM Foto: Wikimedia/PetarM

Princ Čarls i vojvoda od Edinburga su vrlo aktivni u pomaganju društvu prijatelja Svete gore, ali mlađi član porodice češće odlazi među monahe, po nekom nepisanom pravili dva puta godišnje, da uživa u meditaciji i slikanju. Tokom boravka među manastirskim zidinama princ Čarls se ne razlikuje nimalo od ostalih posetilaca, pridržava se svih ograničenja koje nameće monaški život, između ostalog spava u velikoj spavaonici zajedno sa ostalim posetiocima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Princ Čarls i njegov otac Filip, vojvoda od Edinburga, počasni su članovi Engleskog društva prijatelja Svete gore. Poslednji put princ Čarls je privatno posetio manastir Hilandar, 12. septembra 2003. godine, i tom prilikom je bio zadivljen lepotom srpskog duhovnog nasleđa, kažu u pres-službi Patrijaršije SPC.

Englesko društvo, na čijem je čelu dr Kalistos Ver, episkop Diokleje, je takođe priložilo prvih pet hiljada engleskih funti za obnovu manastira Hilandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golub

    15. mart 2016 | 18:24

    Pa naravno da treba da plati renoviranje kada je britanska obavestajna sluzba i izazvala pozar,nemojmo vise da se pravimo tose..sve se zna..aha.

  • Velislav

    15. mart 2016 | 19:19

    Naravno da neće zaboraviti koliko zla su Britanci naneli Srbiji i srpskom narodu.

  • Broj Jedan

    15. mart 2016 | 19:28

    treba srbi da su pametni da najure tog masona i satanistu u njegovu englesku i da se vise nikad ne pojavi ovde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA