ČEPURIN O SLUČAJU "FIJAT": Čelnici ruskih auto kompanija krajem marta u Srbiji!

- Ruska Federacija je podnela Evroazijskoj komisiji predlog o početku pregovora sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima uključujući bescarinsku isporuku vozila u okviru određenih kvota u članice Unije koju čine Rusija, Kazahstan, Belorusija, Jermenija i Kirgizija - rekao je ambasador Ruske Federacije u Srbiji

  • 7

Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, izjavio je danas da ima pomaka kada je reč o bescarinskom izvozu vozila "fijat" srpske proizvodnje na teritoriju članica Evroazijske ekonomske unije i podsetio da se srpski poljoprivredni proizvodi već izvoze na tržište Moskve.

VUČIĆ: Pitaću Putina za Fijat i 50 puta ako treba

Ruska Federacija je podnela Evroazijskoj komisiji predlog o početku pregovora sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima uključujući bescarinsku isporuku vozila u okviru određenih kvota u članice Unije koju čine Rusija, Kazahstan, Belorusija, Jermenija i Kirgizija, rekao je on u intervjuu "Politici".

- Krajem marta očekuje se dolazak u Srbiju predstavnika najvećih ruskih kompanija automobila, uključujući "Avtovaz" i "Kamaz" koji će razrađivati konkretnu logistiku isporuka sastavnih delova automobila iz Srbije, umesto onoga što je isporučivala Turska - dodao je Čepurin.

On je rekao i da su poljoprivredni proizvodi iz Srbije već u velikoj meri prisutni u Moskvi, ali bi na duže vreme trebalo da zauzmu značajan udeo u ruskim trgovinskim lancima, tako da isporuke ne budu mahom za Moskvu, već i za sve ostale gradove u Rusiji.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Treba nastojati da se stvori "zeleni koridor" za isporuke ovdašnjih prehambenih proizvoda, sada za Moskvu, a onda i za ostale gradove i regije Rusije - istakao je ambasador.

Upitan za posetu Srbiji premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, Čepurin je rekao da takav dogovor postoji i da će Medvedev u toku ove godine posetiti Srbiju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U tom cilju se razrađuje niz ključnih pitanja saradnje, ako ta pitanja budu usaglašena tokom posete, to će podići naše odnose na novi nivo, posebno u oblasti privrede - rekao je Čepurin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohoho

    20. mart 2016 | 12:19

    Glasamo za SRS!

  • Antifamo.

    20. mart 2016 | 22:21

    Auto je skupo i jako ruzno po izgledu.Svako polovno iz Njemacke-VW ili Mercedes stari pet godina su bolji,dugotrajniji i jeftniji.Ova sklopocija za godinu dana zvoni ko prazna konzerva.

  • ZORO

    20. mart 2016 | 13:01

    Nema od toga ništa, sve je to predizborna patka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA