SUĐENJE RADOVANU OKONČANO JE I PRE NEGO ŠTO JE POČELO! Selaković rekao šta misli o izricanju presude Karadžiću

Povodom izricanja sutrašnje presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da je suđenje Karadžiću već okončavano i dok nije počelo

  • 77

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da od Haškog tribunala nikada nije očekivao ništa dobro, pa ne očekuje ni u slučaju izricanja sutrašnje presude Radovanu Karadžiću.

"Daću sebi za pravo da kažem da je suđenje Radovanu Karadžicu već okončano i dok nije samo počelo. Ono što će nam večito ostati gorak utisak jeste da neki drugi koji su doprineli možda i više ili svakako inicirali ratne sukobe u BiH nisu docekali da budu procesuirani ili nisu procesuirani ili se nekada dešavalo da budu oslobođeni pred Tribunalom. Na osnovu svega toga postavlja se pitanje u javnosti šta možemo ocekivati, odogovor manje-više svi znamo", rekao je Selaković za RTS.

Selaković je ocenio i da presuda neće doprineti pomirenju u regionu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Šta možemo očekivati od presude, da li će to zadovoljiti pravdu, dovesti do pomirenja u regionu što je bio cilj Haškog tribunala- mislim da neće", rekao je ministar.

Komentarišući presudu Vojislavu Šešelju koja treba da bude izrečena 31. marta, on je rekao da niko ne zna kakva će presuda biti, ali da je reč o specifičnom sudskom postupku po mnogo čemu, sa brojnim nelogičnostima sa promenom sudija, pritvorom skoro jednu deceniju...

"Kakva će biti presuda videćemo, ne znam niti imam bilo kakvo očekivanje", zaključio je Selaković.

( Telegraf.rs/ Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    23. mart 2016 | 10:42

    Pa hag nije sud za ratne zlochine vec zrtveni oltar za zrtvovanje srba.

  • Momo

    23. mart 2016 | 12:27

    Živio Radovan Karadžić! Živio Ratko Mladić!Živjela REPUBLIKA SRPSKA!ŽIVIO PUTIN I RUSIJA! A,već se vidi ko je zločinac a ko HEROJ!!!

  • Miodrag Mio

    23. mart 2016 | 10:19

    Pravi zločinci su na slobodi ili su već umrli , to je živa istina ! Oni koji su gurnuti u Rat i koji su branili narod od zla sede na optuženičkoj klupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA