INCIDENT NA KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU DS: Glavni urednik Informera postavio pitanje, demokrate htele da ga "isprate" iz sale (VIDEO)

Demokratska stranka zatražila od nadležnih da utvrdi ko je organizovao huligane koji su napali poslanike te stranke na Zvezdari. Konferencija za novinare prekinuta je posle pitanja koje je postavio glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević

Demokratska stranka organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je zatraženo da se utvrdi ko je organizovao huligane koji su napali poslanike te stranke na Zvezdari. Lider DS-a Bojan Pajtić rekao je da je u nedelju u centru Beograda "pokušano ubistvo narodnih poslanika Nataše Vučković, Dragana Šutanovca, Balše Božović i ministra vlade u senci Ivana Stefanovića".

Uhapšena četvorica radikala zbog napada na demokrate!

Pajtić je rekao da je taj incident, kad je jedan huligan držao razbijenu flašu, drugi nož, a treći "podsticao na ubadanje", 97. napad na članove i funkcionere DS u prethodne četiri godine, a da je reakcija nadležnih usledila samo juče i to zato što je postojao snimak napada.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

DS traži od tužilaštva da reaguje na jučerašnji incident u Beogradu, ali i na sve druge napade na demokrate.

POGLEDAJTE kako je izgledao NAPAD FLAŠAMA NA ŠUTANOVCA (VIDEO)

"Ne tražimo to zbog DS, koja će boriti za pravednu i pravnu Srbiju i spremna je da odbrani građane od nasilnika, ali ako je bilo moguće da se napadnu poslanici, onda svakom građaninu može da se dogodi mnogo gora stvar", rekao je Pajtić.

On je ponovio da u Srbiji vlada atmosfera linča, nasilja i govora mržnje prema DS, za šta smatra odgovornim premijera Srbije.

Konferencija za štampu je, međutim, prekinuta, nakon što je, odmah posle Pajtićeve uvodne informacije, vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Informer Dragan J. Vučićević upitao zašto je jučerašnja "tuča" "razlog za vanredno stanje", budući da se u Beogradu, kako kaže, u 2016. godini desilo 5.089 tuča.

Vučićević je takođe pitao da li je tačno da se Šutanovac "unosio u lice jednom od napadača pre nego što ga je napao".

On je potom stao ispred kamera i zahtevao da mu se odgovori na ta dva pitanja, ali i na, kako je rekao, "usputno" pitanje kako je Balša Božović platio "zimovanje" na Maldive.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nataša Vučković  odgovorila je da su u nedelju napadnuti ljudi koji su se u skladu sa zakonom bavili predizbornim aktivnostima i da da to nema nikakve karakteristike tuča koje pominje Vučićević.

Funkcioneri DS su zatražili od njega da se pomeri, što on nije hteo dok ne dobije odgovore.

Gordana Čomić  prišla je Vučićeviću kako bi ga ispratila do izlaza iz prostorija DS, a on ju je upitao da li je počela da radi kao izbacivač.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Ovo što vi radite je nasilje. Kakva je ovo Demokratska stranka", rekao je Vučićević.

Demokrate su potom prekinule konferenciju za štampu, rekavši drugim novinarima da će na sva njihova pitanja odgovoriti u toku dana, i napustile salu.

( Telegraf.rs / Tanjug )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nedeljko

    28. mart 2016 | 14:47

    ovaj vucicevic je nesto najgore sto se ikada pojavilo u novinarstvu. moralno DNO!

  • GORAN.SRB

    28. mart 2016 | 20:08

    Ovi iz ds osisali odavno a samo se vucu ko usisivac

  • draga

    28. mart 2016 | 16:53

    Čega se boji DS,kada su prekinuli konferenciju za štampu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA