SNS NEĆE PRAVITI KOALICIJE SA PARTIJAMA DESNICE! Maja Gojković izričita po pitanju postizbornih saveza

Srpska napredna stranka neće praviti nikakve kompromise sa partijama desnice, niti će sa njima ulaziti u koalicije, istakla je Maja Gojković, predsednica Skupštine i prva na pokrajinskoj izbornoj listi SNS-a

  • 90

Maja Gojković navela je da je podrška desnici trend u čitavoj Evropi, ali da će 24. aprila građani odlučiti da li će ih neka od partija desnice zastupati u parlamentu. Ona je istakla da SNS neće praviti kolacije sa partijama desnice jer su oni njihovi politički protivnici i da se iskreno nada da će  se građani i AP Vojvodine i Srbije opredeljivati za budućnost, a ne za retrogradne ideje.

Na pitanje da li je SPS bio dobar partner do sada i da li bi mogao da bude poželjan partner i u budućnosti, Gojkovićeva je za list Danas rekla da o tome nije razmišljala.

"Mi smo svi politički protivnici u izbornim kampanjama. Ne vidimo nikoga kao neprijatelja, ali u izbornoj kampanji svaka stranka želi da istakne rezultate koje je ostvarila u resorima koje obavlja. No, kada nas neko napada, normalno je da ćemo odgovoriti. Videćemo kada se završe izbori ko je i koliko zadobio poverenje građana pokrajine i Srbije", rekla je Gojkovićeva.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Prema njenim rečima, SNS ne gleda na SPS kao na nekoga sa kim je u zavadi, "ali primetno je da u poslednje vreme iz SPS-a stalno šalju poruke netrpeljivosti prema SNS-u ili uvrede na račun Aleksandra Vučića i njegovog tima".

"Neka se Ivica Dačić raspita šta se to dešava u njegovoj stranci i neka se opredeli da li želi da nastavi put budućnosti sa SNS-om, ili ima ideju ujedinjavanja posle izbora sa drugima, a protiv Vučića i SNS-a", napomenula je predsednica Skupštine.

Na pitanje kako vidi to što se opozicione proevropske stranke zaklinju da neće u koaliciju sa SNS-om, odgovorila je da je možda to deo predizbornog slogana "mrzimo Vučića" i dodala da nije primetila da ih je bilo ko i zvao.

"Mi nećemo da vodimo negativnu kampanju. Sa jedne strane imamo rezultate vlade koju predvodi Aleksandar Vučić i koliko je Srbija napredovala za dve godine, a sa druge strane imamo rezultate Bojana Pajtića. Ne moramo da govorimo mnogo jedni o drugima, videćemo šta će reći građani Vojvodine. Konačno imaju mogućnost da kažu nešto o simbolima propasti Vojvodine Heterlendu i Kamenici 2", smatra Gojkovićeva.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Odgovarajući na pitanje da li misli da otvaranje škola, fabrika i renoviranje bolnica nije deo kampanje i nije tempirano baš pred izbore, predsednica Skupštine je naglasila da ne traže građani da prestanu da rade zbog kampanje.

"Ako opozicija tako kaže, to je njen način razmišljanja. Uopšte ne pratim šta Pajtić radi. On ne radi ništa i nemam tu dilemu da li će on zloupotrebljavati funkciju u izborne svrhe. Sve što obavlja je vlada u senci petkom", zaključila je Gojkovićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    29. mart 2016 | 13:20

    Narod jedva ceka izbore,dosta nam je Pajticevog ne rada, hocemo promene.

  • Danijel

    29. mart 2016 | 13:14

    Najbolje bi bilo da lista okupljena oko SNS samostalno formira vladu.

  • Lela NS

    29. mart 2016 | 12:55

    Sns jedini vodi kampanju tako da gleda sebe i svoja posla, a ne bavi se drugima. Meni je to za postovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA