HAŠKA ODLUKA O ŠEŠELJU IMAĆE MANJI ZNAČAJ NEGO ONA O KARADŽIĆU! Vučić rekao šta misli o mogućoj presudi lideru radikala

Premijer Aleksandar Vučić ne očekuje da će presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju uticati na Srbiju. Vučić smatra da će ta presuda imati manji značaj nego presuda bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će presuda Vojislavu Šešelju imati manji značaj nego presuda bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću.

Vučić je rekao da ne zna šta piše u presudi Šešelju i dodao da misli da to ne zna ni Šešelj. Premijer je rekao da ne očekuje da presuda lideru radikala ima posledice po Srbiju.

Haški tribunal izreći će sutra prvostepenu presudu lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, optuženom za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. Presuda Šešelju biće izrečena u odsustvu.

Optužnica u tri tačke Šešelja (61) tereti za zločine protiv čovečnosti - progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi; deportaciju i prisilno premeštanje. Vođa radikala je u šest tačaka optužen za kršenje zakona i običaja rata - ubistva, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom, uništavanje verskih objekata i pljačkanje javne ili privatne imovine.

Ti zločini, po optužnici, bili su počinjeni u Zvorniku, Vukovaru, Mostaru, Nevesinju, Brčkom, Bosanskom Šamcu, širem području Sarajeva i vojvođanskom selu Hrtkovci.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    30. mart 2016 | 15:05

    A kad ce glavni huškači 90 tih ujedno danasnji predsjednik i premijer doc na red..

  • milos

    30. mart 2016 | 13:27

    Neka svako odgovara za ono sta je uradio

  • Bot

    30. mart 2016 | 14:40

    Au bre..ove komentare izgleda pise kompjuter po unapred smisljenom obrascu..haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA