Umro Milan Nikolić, predsednik UO "Simpa" i bivši poslanik SPS-a

Pored niza istaknutih političkih funkcija u Vranju, Pčinjskom okrugu i Republici Srbiji, Nikolić je u pet mandata bio poslanik SPS-a u Skupštini Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za privatizaciju

  • 0

Juče oko 18 sati na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, posle duže i teške bolesti, u 67. godini preminuo je Milan Nikolić, predsednik Upravnog odbora kompanije „Simpo“  i dugogodišnji narodni poslanik SPS-a iz Vranja.

Nikolić je rođen 1945. u selu Ljiljance kod Bujanovca, a karijeru je započeo u „Simpu“ 1971, najpre kao komercijalni direktor, a potom kao pomoćnik Dragomira Tomića.

Zbog  rezultata koje je postizao u komercijalnoj sferi, Nikolić je 1985. postavljen na mesto zamenika generalnog direktora, a 1993. za generalnog direktora kompanije.

Bio je član Upravnog odbora Prevredne komore SR Jugoslavije, a potom član Upravnog odbora Privredne komore Srbije.

Nekoliko godina je  bio na čelu Balkanskog komiteta za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Pored niza istaknutih političkih funkcija u Vranju, Pčinjskom okrugu i Republici Srbiji, Nikolić je u pet mandata bio poslanik socijalista u Skupštini Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za privatizaciju.

(I. M. / Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA